Activiteiten / dienst

Best practice

dienst

Best Practice Rozet

Best Practice toont de beste en meest opvallende Nederlandse e-cultuur voorbeelden aan een professioneel publiek.

​Kunst en cultuur zijn in hoog tempo aan het transformeren, invloeden vanuit de media en digitalisering resulteren in uitvindingen, versmeltingen van disiciplines en nieuwe vragen over presenteren en informeren. Best Practice inspireert en refereert aan deze elektronische culturele revolutie waar we midden in zitten. Een bloemlezing voor de uitvinders, de zoekenden en liefhebbers met ontwikkelingen en vraagstukken in de digitale cultuur.

Download de PDF
Bestel een exemplaar via Peecho
(iDeal, Paypal, Credit Card)

Best Practice laat zien en onderzoekt hoe kunstenaars, ontwerpers, gamebedrijven, mediamakers, architecten, musea en andere culturele instellingen gebruik maken van nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan door versmelting van het digitale domein met de fysieke ruimte.

In Best Practice worden voorbeelden getoond om te inspireren, maar plaatsen de artikelen specifieke trends en hun invloed op cultuur en maatschappij in een context.

Trends
De artikelen in het Best Practice boek reflecteren op trends en daarbij behorende vragen als de productie en consumptie van media, mobiele technologie in stedelijke omgevingen, de toepassing van transmedia en ook het bewaren en toegankelijk maken van digitale creaties.

Goede voorbeelden
Voor ons het is het laten zien van voorbeelden zonder twijfel de beste manier om e-cultuur uit te leggen. Een multimediaspeler in het museum, muziek maken met jongleerballen, een interactieve zandbak, informatie over architectuur op locatie met mobiele apps; al deze voorbeelden spreken direct tot de verbeelding en nodigen uit tot interactie.

Virtueel Platform stimuleert excellente e-cultuur en presenteert daarom deze goede praktijkvoorbeelden van e-cultuur uit Nederland. Ze zijn stuk voor stuk verrassend op hun eigen manier en zullen ongetwijfeld zowel makers als afnemers van e-cultuur aanspreken.

Contact

Share

Facebook comments