Activiteiten / evenement

Designing the Hybrid City

evenement

Christian Nold - Biomapping

— Virtueel Plaform en The Mobile City organiseren op 16 en 17 augustus 2010 een conferentie over de toenemende invloed van mobiele technologie op het stedelijk leven tijdens de World Expo 2010 in Shanghai.

De 2-daagse werkconferentie zal gaan over de rol van nieuwe media in de stad en de gevolgen daarvan voor het stedelijk ontwerpproces. Steden zijn niet langer beperkt tot de fysieke ruimte, maar mobiele telefoons, internet, GPS-navigatie en andere technologieen als RFID-sensors en CCTV-camera's beïnvloeden steeds sterker hoe we de stad ervaren, gebruiken en vormgeven. We spreken daarom ook steeds vaker over cybercities, netwerksteden of Hybrid Cities.

3104

In de 'Designing the Hybrid City'-conferentie worden kunstenaars, media- en interface ontwerpers, mobile app makers, stedenbouwkundigen, architecten en onderzoekers uit Nederland en China uitgedaagd om met een open blik de 21ste eeuw vorm te gaan geven. Met Aaron Tan (Rad), MIT Senseable City Lab, Jack Qiu, Isaac Mao, Caroline Bos (UNStudio), Anne Nigten (The Patching Zone), Christian van 't Hof (Rathenau Instituut), Li Zhenhua (Laboratory Art Beijing, Shanghai eArts), XML Architecture met TwitterHouse en Space&Matter Architects.

De tentoonstelling, het forum en de conferentie worden mede mogelijk gemaakt door Acer, TNT, Mondriaan Stichting, Stad Rotterdam, Ministerie van OCW en de Netherlands China Arts Foundation.

Meer informatie op www.2010dcc.com en www.adaptation.nu. Bekijk alle videoverslagen op Archive.org.

Share

Facebook comments