Activiteiten / evenement

HOT100 2012

evenement

HOT100 2012 (foto: Sebastiaan ter Burg)

— Meest getalenteerde alumni van kunstacademies, universiteiten en hogescholen op het gebied van media, kunst en digitale cultuur komen op PICNIC 2012 voor de zesde keer bij elkaar.

​​​Op maandag 17 september organiseert Virtueel Platform de jaarlijkse HOT100-dag tijdens PICNIC 2012. De HOT100 zijn de meest getalenteerde en veelbelovende alumni van de Nederlandse kunstacademies, universiteiten en hogescholen op het gebied van media, kunst en digitale cultuur. PICNIC 2012 wordt gehouden in het gebouw van filminstituut EYE in Amsterdam.Bekijk het videoverslag van de HOT100-dag 2012

4470

Hoe word je HOT?

Virtueel Platform vraagt alle Nederlandse onderwijsinstellingen met een relevant curriculum op het gebied van e-cultuur om hun drie interessantste afstudeerders te nomineren voor de HOT100. De nominaties worden niet alleen gebaseerd op eindexamenwerk, maar ook op een algehele verwachting dat de genomineerden in de toekomst nog wel eens relevante e-dingen zouden kunnen gaan doen.

Virtueel Platform volgt in principe deze nominaties, maar licht de lijstjes natuurlijk wel goed door, waarbij er nog enkele kandidaten afvallen. Ieder die dan over is, is een van de HOT100 (en daarom zijn het er ook nooit honderd).

Tijdens de HOT100-dag op 17 september tijdens PICNIC 2012 ontmoeten de alumni elkaar en kunnen ze ideeën uitwisselen. Dit jaar is de zesde editie.

Programma

Het programma van HOT100-dag bestaat uit drie verschilende sessies:

  • Lezingen van en discussies met vooraanstaande makers en denkers in de digitale cultuur, deze editie zijn dit Diana Krabbendam (The Beach) en Dale Stephens (Uncolllege.org)
  • Presentaties van HOT100-talenten aan elkaar
  • Workshops en kennismaking met met vertegenwoordigers van culturele instellingen, creatieve bedrijven, festivals, medialabs, startups of andere organisaties. Dit jaar gaan de HOT100 aan de slag met vragen van: Cinekid, Layar, Grrr, MuseumLAB, Fonds voor Cultuurparticipatie, Querido, NOSop3, VPRO en Nationale Nederlanden.

Meer informatie volgt uiteraard nog. Hou daarvoor virtueelplatform.nl/hot100 in de gaten.

Op de HOT100-dag 2012 komt ook de HOT100 Club bij elkaar, dit zijn alle talenten van voorgaande jaren. Bekijk alle talenten van alle jaargangen op de HOT100 Club pagina.

De HOT100-talenten van 2012

Bekijk, repin en like ze op Pinterest!


Share

Facebook comments