Activiteiten / evenement

Lab Dag: Ontdek medialabs in Nederland op DEAF 2012

evenement

Virtueel Platform Lab Day (foto: Flickr Creative Commons)

— Op 18 mei organiseert Virtueel Platform samen met DEAF, het Dutch Electronic Art Festival in Rotterdam, de Lab Day bijeenkomst voor Nederlandse medialabs, festivals, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

4245

De middagbijeenkomst is vrij toegankelijk, mits je op de gastenlijst staat. Reserveer hier een plaats. Voor de DEAF expo kun je ter plekke ticket kopen met 50% korting (6 i.p.v. 12 euro p.p.).

Het middagprogramma begint met de lancering van 'Nederland Labland', de publicatie van Virtueel Platform met daarin een overzicht van de bijna 100 medialab, FabLabs en hackerspaces in Nederland. Janny Rodermond van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Vormgeving en E-cultuur vertelt over de nieuwe e-cultuurregeling van het fonds, en ook andere fondsen zijn uitgenodigd om hun e-cultuur regelingen te presenteren.

Tijdens de Lab Market kan iedereen kennismaken met de medialabs.

In de ochtend komen medialabs en mediafestivals in een besloten bijeenkomst bij elkaar.


Openbaar middagprogramma

12.00 uur inloop

12:30 uur. Virtueel Platform lanceert het boek “Nederland Labland” en krijgt iedereen een gratis exemplaar. In dit boek vind je een overzicht van alle Nederlandse medialabs, fablabs en hackerspaces.

13:00 uur. Janny Rodermond vertelt over het nieuwe Stimuleringsfonds Architectuur, Design en E-cultuur. Ook diverse andere fondsen (o.a. Syb Groeneveld van het Mediafonds) gaan met bliksempresentaties in op wat ze te bieden hebben voor e-cultuur, nieuwe media, erfgoed en ICT.

Tijdens de overkoepelende Lab Market kunnen labs, festivals, fondsen en andere geïnteresseerden hun plannen voor het komende jaar ontdekken en met elkaar afstemmen.

Wat:
Lab Dag / Lab Day tijdens DEAF 2012. Denk bijvoorbeeld aan het bij elkaar tentoonstellen van projecten, het delen van talent of het adapteren van bestaande evenementen en workshops.

4350

Wanneer:
Vrijdag 18 mei 2012: inloop 12:00, start 12:30 - 15:00, inclusief limonade borrel.

Locatie:
De locatie is het voormalig postkantoor POST in Rotterdam, aan de Coolsingel 42. Het event is onderdeel van het DEAF festival (16 - 20 mei 2012).

Aanmelden:
De labmiddag is gratis toegankelijk als je op de gastenlijst staat (reserveer hier een plaats). Wil je ook de DEAF tentoonstelling zien? Een ticket is 12 euro, maar als labdagbezoeker mag je naar binnen voor 6 euro.

Meld je aan op:
http://labday.eventbrite.com

Voor meer informatie: bel Roos van der Weerd of Tijmen Schep op 020-6273758 of mail naar roosvdw@virtueelplatform.nl.

Contact

Share

Facebook comments