Activiteiten / evenement

Locating Stories Workshop

evenement

Valentina Nisi Locating Stories

— Workshop over interactieve verhaallijnen voor locatieve media.

​Hoe kun je de ongrijpbare aspecten van het publiek domein, zoals lokale verhalen, anekdotes en herinneringen, zichtbaar maken met gebruik van locatie gebaseerde mobiele technologieën? In deze workshop wordt onderzocht hoe je die verhalen kunt vangen in de vorm van multimedia fragmenten en verbinden met de werkelijke ruimte van een buurt.

Workshop ‘Locating Narratives’ door Valentina Nisi VP organiseert op 29 maart een workshop met Valentina Nisi. Zij ontwikkelde samen met de bewoners van ‘the Liberties’, een buurt in Dublin, een media portret van hun wijk. Verschillende verhalen en anekdotes vormden het vertrekpunt voor een reeks nieuwe interactieve verhaallijnen over de geschiedenis van karakteristieke plekken in de wijk. De verschillende media fragmenten die tezamen een verhaal vormen zijn op deze specifieke plekken middels een PDA te bekijken. Het is zowel bedoeld voor bewoners van de buurt, als voor bezoekers van buiten.

Serie workshops in Amsterdam Tijdens de workshop in Amsterdam presenteert Valentina Nisi het ‘Media Portrait of The Liberties’. Hiermee legt zij het concept en de werkwijze uit van plaatsgebonden verhalen, verteld en gemaakt door buurtbewoners zelf. Het is een creatieve workshop waarbij de deelnemers uitgedaagd worden scenario’s te ontwikkelen voor hun eigen specifieke context, gebruikmakend van de tool en software die Valentina Nisi heeft ontwikkeld voor ‘The Liberties’. De workshop wordt georganiseerd met het doel het project ook daadwerkelijk van de grond te krijgen in een specifieke buurt of wijk. Op basis van de scenario’s ontwikkeld in de workshop en de getoonde interesse zal VP een driedaagse vervolg workshop organiseren waarin het concept verder wordt uitgewerkt en daarbij worden ook de buurtbewoners uitgenodigd voor het ontwikkelen van de verschillende verhalen.

Locative Media ‘Locating Narratives’ is een eerste worskhop in een reeks over verschillende toepassingen van ‘locative media’. ‘Locative media’ maakt gebruik van locatie bepaling (bijvoorbeeld door middel van GPS) een recente ontwikkeling die een scala aan mogelijkheden biedt om digitale en fysieke informatie en ervaringen met elkaar te verbinden. Toepassingen variëren van praktische wegwijzers, zoals navigatie systemen in de auto, tot de veel speelsere wereldwijde treasure hunts, als geocaching. Het ontwerpen van een speelveld tussen de virtuele en werkelijke wereld (mixed reality) biedt een scala aan mogelijkheden voor culturele en maatschappelijke organisaties, waarbij het gevoel van plaats verbonden aan gebeurtenissen, belevenissen en herinneringen een belangrijke rol speelt.

Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht, Amterdam Duur: volle dag Kosten: 75 Euro

Aanmelden: stuur een e-mail naar info@virtueelplatform.nl met je naam, functie en organisatie.

Voor meer informatie over het project ‘Media Portrait of the Liberties’: www.valentinanisi.com/liberties.html rhizome.org/object.rhiz?36999

Facebook comments