Activiteiten / evenement

​Social Cities of Tomorrow: New Media & Urban Design

evenement

Civic Action voorbeeld van Urban Omnibus

— Internationale conferentie, georganiseerd door Virtueel Platform en The Mobile City, over het gebruik van digitale mediatechnologie voor collectieve stedelijke problemen. Conferentie is inmiddels uitverkocht.

Ons dagelijks leven wordt steeds meer gevormd door digitale mediatechnologie, van smart cards en intelligente GPS systemen tot sociale media en smartphones. Hoe kunnen we deze digitale mediatechnologie gebruiken om onze steden socialer te maken, in plaats van alleen maar meer hi-tech?

4037
Social Cities logo

De internationale Social Cities conferentie brengt denkers en makers op het gebied van nieuwe media en stedelijke omgevingen bij elkaar. De conferentie wordt georganiseerd door Virtueel Platform en The Mobile City.

Keynote speakers
Keynote sprekers zoals Usman Haque (Pachube), Natalie Jeremijenko en Dan Hill zullen spreken over de beloften en uitdagingen binnen deze nieuwe en interdisciplinaire praktijk van stedelijk ontwerp (urban design).

Showcases
De keynotes zullen worden vergezeld van 12 'showcase' presentaties uit verschillende disciplines, zoals architectuur, kunst, vormgeving en beleid. Met o.a. Amsterdam Wastelands, KoppelKiek, Ambient Learning City, Homeless SMS, Give me back my broken night (met o.a. Duncan Speakman), Screens in the Wild en anderen. De selectie is gemaakt na een open-call waarbij ruim 70 internationale projecten werden ingediend.

Workshop en publieke evenementen in het kader van Social CitiesHet evenement wordt voorafgegaan door een driedaagse workshop in ARCAM, met daaraan gekoppeld diverse publieke activiteiten zoals de talkshow 'Trust" (i.s.m. Premsela) op 14 februari om 18.00 uur om en 'Designing Social Cities of Tomorrow', een eindpresentatie van de workshop resultaten op 16 februari 20.00 uur in Mediamatic.

Conferentie = uitverkocht
Social Cities vindt plaats op 17 februari in het MC theater in de Amsterdamse Westergasfabriek. Bezoekers ontdekken hoe stedelijk ontwerpers, interface-ontwikkelaars, app-bouwers, beleidsmakers, woningcoöperaties, kunstenaars, wetenschappers en anderen digitale technologie in kunnen zetten om mensen te betrekken bij én ze te laten bijdragen aan de sociale stad van de toekomst.

De conferentie is inmiddels uitverkocht. Het verloop van de conferentie is te volgen via blogposts en filmpjes op www.socialcitiesoftomorrow.nl en via twitter #socialcities.

Contact

Share

Facebook comments