Activiteiten / dienst

SPRKR

dienst

SPRKR, spreekuur workshop over Rintje

Wij helpen jou en je organisatie bij vragen over digitale cultuur.


Over SPRKR

SPRKR helpt jou en je organisatie om verder te komen met projecten op het gebied van digitale cultuur. Vragen kunnen varieren van eenvoudig tot complex.

  • Start je een project en wil je met een heldere digitale strategie beginnen?
  • Zoek jij die ene partner om jouw project tot een succes te maken?
  • Zoek je goede voorbeelden van digitale kunstprojecten?
  • Heb je praktische vragen over de inzet van digitale media?

Met SPRKR (spreek uit: spreekuur) bieden wij de mogelijkheid om onze experts constructief mee te laten denken over de ontwikkeling van digitale culturele projecten. Virtueel Platform huisvest specialisten op het gebied van web, businessmodellen en mobiele techniek, en bezit een uitgebreid netwerk van experts binnen het digitale cultuurveld.

Antwoorden op vorige SPRKR vragen zijn te vinden in de zijbalk van deze pagina.

Hoe stel je een vraag?

Het gesprek

In een kort telefoongesprek inventariseren wij de vraag en gaan we kijken welke verdere actie nodig is. Misschien hebben we direct antwoord of mailen we onze suggesties, maar het kan ook zijn dat we een gesprekssessie of workshop organiseren om je projectplannen te helpen aanscherpen, of dat we een verbinding leggen met potentiele partners. Jouw project staat centraal en wij werken graag samen om het project naar een hoger plan te tillen.

Wanneer is je vraag voor SPRKR?

  • Als jij, of je organisatie, op het punt staat een digitaal project te initieren
  • Als de vraag verbinding heeft met digitale cultuur of nieuwe media
  • Als je creatieve bedrijf verbinding zoekt met culturele partners en projecten
  • Als je (cultureel) inhoudelijke, financiele, strategische of technologische vragen hebt over een digitale cultuur

Aan het SPRKR zijn geen kosten verbonden. Wel vragen wij of je, op jouw beurt, een ander kan helpen op een terrein waar jij expertise in hebt.

Recente vragen
Om een idee te geven van de onderwerpen die de afgelopen week via SPRKR werden behandeld: een transmediaal concept voor een kinderboekenillustrator, strategische vragen rondom een app over straatspelletjes, verdienmodel voor een kinderkunstproject, vragen over de geschiktheid van Layar voor een bepaald kunstproject, tips voor sprekers voor een conferentie en meer.

Onafhankelijk
Als sectorinstituut zijn we onafhankelijk en hebben we geen zakelijke belangen. We breiden onze adviespraktijk uit met het SPRKR (beta) om de kwaliteit van digitale projecten in Nederland verder te verhogen.

Contact

Share

Facebook comments