Kennis /

FIBER heeft onverzadigbare behoefte naar nieuwe vormen van kunst en media

interview

FIBER Festival

— 15 januari 2011 wordt in Trouw / De Verdieping het FIBER festival georganiseerd, een nieuw audiovisueel netwerkfestival dat vooral talent de kans geeft om te exposeren. Een interview met Sietse van der Meer van FIBER.

VP: Vanuit welke behoefte zijn jullie met het FIBER collectief en festival gestart?
SvdM: FIBER is ontstaan vanuit een onverzadigbare behoefte naar het verrijken van onze kennis en ervaring, maar ook het verbreden van onze horizon, op het gebied van nieuwe vormen van kunst en media.

Toen twee vriendengroepen van creatief zeer gedreven geesten samenkwamen, ontstond de mogelijkheid om als nooit tevoren expertise, ervaring en vooral een groot enthousiasme met elkaar te delen en samen te werken aan een nieuw initiatief.

De samenwerking stelde ons in staat om onze ideëen vorm te geven en zo onze visie op de multidisciplinaire beleving van audiovisuele kunst en media te verwezenlijken. Door hiermee bezig te zijn en onze visie over te brengen op anderen door middel van het FIBER collectief en festival, merken we nu al dat het erg aanstekelijk werkt voor de betrokkenen.

VP: Het FIBER festival presenteert een nieuwe generatie kunstenaars, hoe hebben jullie in het selectieproces gekeken naar kwaliteit van het werk?
SvdM: We hebben kritisch gekeken naar elementen als narratief, vernieuwende aanpak en de originaliteit van de invalshoek waarmee de artistieke inhoud wordt over gebracht. Daarnaast is voor ons erg van belang op welke wijze het de beschouwer aanspreekt, stimuleert en betrekt in het werk. Vooral het gemengd gebruik van technieken en de mogelijkheden die er zijn om de beleving van het werk vorm te geven heeft onze bijzondere interesse gehad.

VP: Wanneer is voor jullie het festival geslaagd, en wat zijn vervolgstappen (o.a. met het FIBER collectief)?
Wanneer de bezoekers van het evenement dezelfde klik krijgen als wij in aanloop naar het FIBER festival hebben beleefd, dan is al een groot deel van ons doel en onze droom bereikt. Onze hoop is dat hetzelfde wat ons in het festival verbindt verder gaat in Fiberspace, het door het collectief opgezette platform dat tijdens het festival gepresenteerd zal worden. 

We hopen dat Fiberspace de plek gaat zijn waar, onafhankelijk van het festival, dezelfde kennisdeling, gecombineerde productiviteit en gedrevenheid samen zal komen. Dit zal deelnemers de gelegenheid geven om de grenzen van creativiteit op te blijven zoeken en ze ook te verleggen. Het doel is telkens weer geïnspireerd te raken door de ontmoeting,  uitwisseling en samenwerking met gelijkgestemden.

Voor meer informatie en tickets ga naar fiberfestival.nl

Share

Tags

Facebook comments