Kennis /

Hulp bij griep: zes documentaires over e-cultuur.

achtergrond

All watched

— ​Het viel ons op dat aan het begin van de herfst veel mensen ziek worden. Daarom hebben we de kans gepakt om enkele goede documentaires over e-cultuur over het voetlight te brengen. Mocht je ziek zijn of binnenkort worden, dan hebben wij een fijne filmavond voor je!

Sommige films komen binnenkort uit, andere kun je volledig online bekijken. We beginnen met de voorfilmpjes.

Voorfilms

PANOPTICON
Een gave 'coming attraction' uit Nederland: de documentaire Panopticon van Peter Vlemmix. Hierin wordt onderzocht dat de controlestaat dichterbij is dan we denken. De trailer is al te zien, op 25 oktober om 20:00 uur wordt deze film online gereleased. Zet de datum in je agenda!

Meer details zijn te vinden op www.panopticondefilm.nl

CLOUDS
Nog een voorfilmpje: de documentaire Clouds van Deepspeed media schetst een beeld van de 'creative coding' scene. Hij komt 'later dit jaar' uit.

Hoofdfilms


MOLEMAN 2

De eerste hoofdfilm is de documentaire Moleman 2, over de zogenaamde 'demoscene'. Daarin vindt je fanatieke hackers die computer gegenereerde animaties maken die uit zo weinig mogelijk programmeercode bestaan. Het is eigenlijk een sport documentaire.


PRESS PAUSE PLAY

De tweede hoofdfilm, Press Pause Play van House of Radon, is al een tijdje uit, maar blijft goed. In deze documentaire wordt de democratisering van creativiteit aan de tand gevoeld:

"The digital revolution of the last decade has unleashed creativity and talent in an unprecedented way, with unlimited opportunities. But does democratized culture mean better art or is true talent instead drowned out?"

ALL WATCHED OVER BY MACHINES OF LOVING GRACE

Tenslotte een documentaire van Adam Curtis die je kunt kijken als je de volgende dag nog steeds ziek bent, want hij duurt drie uur: All watched over by machines of loving grace. Dat klinkt lang, maar het is zeker de moeite waard. Het eerste deel vindt je hier:

Nafilm

Nog een laatste dan?

Dutch insights on transmedia

Documentaire van Vera Holland en Ted Alkemade over de nieuwe taal van het transmediaal verhalenvertellen. 

Mocht je deze films bekijken terwijl je ziek bent, dan natuurlijk ook veel beterschap namens het Virtueel Platform team.


Share

Tags

Facebook comments