Nieuws /

Camillo 2.0 verbindt theater, kunst en technologie

Intimacy White en Black, Foto: Robert Lunak.

— Camillo 2.0: Technology, Memory, Experience van 25 tot 29 mei is een vijfdaags programma met lezingen en presentaties van actueel onderzoek uit theaterwetenschappen en kunst.

Camillo 2.0 is de zeventiende editie van het Performance Studies International Conference. Het doel van het congres, is om het beste uit de internationale theorie en praktijk samen te brengen en te komen tot maximale interactie tussen beide. Hiervoor wordt een programma ontwikkeld dat het mogelijk maakt kennis te nemen van cutting edge onderzoek, met ruimte voor dialoog en informele ontmoetingen met wetenschapper en kunstenaars.

Geheugentheater
Camillo’s geheugentheater was een houten constructie uit de 16e eeuw die de bezoeker toegang moest verschaffen tot alle beschikbare kennis en in staat stellen hierover te oreren ‘als ware hij Cicero zelve’. Voor de conferentie wordt deze constructie gebruikt als vorm, met theater als perspectief op de relatie tussen technologie, geheugen en ervaring.

Floor van Spaendonck van Virtueel Platform zal op vrijdag 27 mei een panel modereren over Wearable Technologies. Meer informatie via PSI17.org

Share

Facebook comments