Nieuws /

E-culture Fair selecteert innovatieve crossover projecten uit Nederland

Twitterhouse XML

— Twaalf innovatieve projecten op het raakvlak van kunst, wetenschap en technologie uit Nederland zijn geselecteerd voor de E-culture Fair 2010: Hét evenement voor nieuwe media professionals, creatieve industrie en digitale cultuurwerkers op 23, 24 en 25 augustus in Dortmund.

Het Twitter House, Augmented Reality blokkendoos, een instructables restaurant, een gevel die tot leven komt en leren opereren met de Wii, het zijn maar enkele voorbeelden van projecten die in Dortmund te zien zijn. In totaal zijn dertig projecten uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland uitgekozen om zich te presenteren tijdens de derde editie van de E-culture Fair.

Voor het eerst gaat het presentatieplatform voor e-cultuur internationaal na twee eerdere edities in Paradiso Amsterdam en de RAi. In 2010 wordt de E-culture Fair georganiseerd in de Dortmundse U-Turm tijdens, en in samenwerking met, de internationale cultuurconferentie ISEA, RUHR2010 culturele hoofdstad, BAM Vlaanderen en het Duitse Medienwerk NRW. 

Meer informatie over alle projecten is te vinden op eculturefair.eu
Nederlandse bijdragen zijn er van:

Sander Veenhof - AR CityShapes
Bouw met virtuele blokken samen met anderen een groot, virtueel gebouw met behulp van mobiele telefoonapplicatie Layar! In samenwerking met TAB Worldmedia.

Arne Hendriks en Bas van Abel - Instructables restaurant 
Een opensource restaurant! Een fysieke omgeving waarin de eindeloze stroom van online informatie en een fysieke realiteit samenkomen.

MediaLab HvA - U-turm interactive Urban projection
Iedereen in Dortmund kan tijdens de E-Culture Fair zichzelf zien dansen op deze gevelprojectie op de Dortmunder U-Turm.

XML Architecture Research Urbanism - Twitter House
Elf onderzoekers van de TU Delft volgden eenzelfde aantal Amsterdam en maakte een digitaal huis voor ze!

Grendel Games - Wii Medic
Een medische trainingstool vermomd als game. Een tool die gebruikt kan worden door medische professionals, zonder dat zij kennis hoeven te hebben van zogeheten 'laparoscopische simulaties'.

Baltan Laboratories
Internationale presentatie van 'The Future of the Labs' door het Eindhovense Baltan Lab. 

Cool Mediators - CoolMediators
Organiseer een online, interactief debat met de tools en methodes van dit opensource crossmedia platform.

Dropstuff
Kunstwerken en creatieve bijdragen van het publiek komen samen op een interactief, narrowcasting kanaal dat onder andere wordt uitgezonden op een 60m2 groot mobiel scherm.

Dirk van Oosterbosch - Fritzing
Documenteer prototypes, deel ze online en maak een professionele layouts. Opensource intiatief voor vormgevers, kunstenaars en onderzoekers.

Patching Zone
Wat zijn goede manieren om mediatechnologie in te zetten? Patching Zone presenteert tijdens de E-Culture Fair een boek over dit onderwerp.

Cultuurpark Westergasfabriek - Urban Parcs
Digitale technologie en het delen van cultuur komen samen in het park van de 21ste eeuw

V2_ en Studio Roosegaarde
Lab presentatie van V2_ Institute for the Unstable Media en een demonstrate van 'Intimacy' een wearable project van Daan Roosegaarde, Maartje Dijkstra en V2_Lab

Met de bus naar Dortmund
Virtueel Platform organiseert op maandag 23 en dinsdag 24 augustus een busreis vanuit Amsterdam naar Dortmund. Meer info en aanmelden kan hier.

Voor meer informatie en interviewmogelijkheden met de Nederlandse kunstenaars en ontwikkelaars kunt u contact opnemen met Michel Langendijk, communicatie Virtueel Platform, op michel@virtueelplatform.nl of 020 - 627 3758

Share

Facebook comments