Nieuws /

E-Pulse 2012: twee tentoonstellingen en een BeeldBattle

— E-Pulse Festival vindt plaats op 16, 17 en 18 november 2012 in Breda. Vanaf 26 oktober zijn de exposities Playful Interactions en Alternate Realities al tijdens het weekend te bezoeken en later tourt de expo door Brabant.

E-Pulse 2012 staat geheel in het teken van de nieuwe beeldcultuur. Met een expo met virtual reality, interaction design en games, veel muziek en spectaculaire AV-performances tijdens BeeldLab en BeeldBattle toont het E-Pulse Festival de vele ontwikkelingen in de nieuwe media.

Playful Interactions

De expositie Playful Interactions brengt interactieve beeldcultuur speels in beeld door installaties te tonen van mediamakers van de toekomst.

The Human Equalizer 1.0

4582
The Human Equalizer 1.0

Bestuur een onzichtbaar muziekinstrument met je lichaam. The Human Equalizer is een interactieve audiovisuele installatie en fungeert als medium voor tastbare data structuren en maakbaar geluid opgebouwd uit digitale verbindingen in de fysieke ruimte.

Concept en Installatie door Bram Snijders / DEFRAME Collective. Audio infrastructuur door Tijs Ham.

Alternate Realities

De tentoonstelling Alternate Realities, van Augmented en Virtual Reality tot Fantasy en Science Fiction wordt samen georganiseerd met Nerdlab. Nerdlab is een jaarlijks terugkerend, reizend festival dat zich richt op kunst, wetenschap en technologie.

De editie Alternate Realities springt in op de groeiende behoefte aan dromen, fantasieën en utopische visies, als reactie op de huidige verhardende en zakelijke maatschappij. De expositie laat kunstwerken zien die zich begeven op het terrein van Science Fiction, Fantasy, Augmented en Virtual Reality.

levelHead - Julian Oliver

4583
levelHead

levelHead is een ruimtelijk memoryspel. Met een massieve plastic kubus bestuur je de kubus op het beeldscherm. Op het scherm bevat elk vlak van de kubus een kamer die met de andere verbonden is door een deur. Door de kubus te kantelen kun je je game-character van kamer naar kamer laten lopen op zoek naar het volgende level en uiteindelijk de uitgang. Maar dan begint het pas echt!

BeeldBattle

4581
E-Pulse Festival 2011

Op 17 november 2012 organiseert E-Pulse in samenwerking met veejays.com BeeldBattle, een grootschalige VJ-contest binnen de Benelux. Zowel aankomende vj's als ervaren vj's kunnen een demo uploaden via YouTube en zich vóór 21 oktober inschrijven. Het inschrijfformulier vind je hier: www.e-pulsefestival.nl/programma/beeldbattle-17-nov/

Op 26 oktober 2012 - tijdens de opening van E-Pulse - maakt de jury de selectie bekend van de 9 vj's die op 17 november gaan strijden om de titel: Beste vj van de Benelux met de hoofdprijs van € 1.000,-!

De jury bestaat uit: Geert de Coninck (vjbooking.com), Daan Nolen (veejays.com), Leon van Rooij (Playgrounds Festival, STRP, HvB).

Het E-Pulse Festival vindt plaats van 16 tot en met 18 november 2012 in Electron, Breda. Vanaf 26 oktober 2012 toont E-Pulse twee exposities: Playful Interactions en Alternate Realities, deze zijn te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Het E-Pulse Festival is een van de mediafestivals die opgenomen zijn in de publicatie Mapping Mediafestivals uitgegeven door Virtueel Platform. Kijk voor meer informatie op www.e-pulsefestival.nl

Share

Facebook comments