Nieuws /

Eindsymposium GATE-onderzoek over toekomst serious games

Scottie project van Waag Society en GATE Research

— Op 16 februari wordt het symposium Challenges for Serious Gaming Research georganiseerd. Dit is het laatste symposium van GATE, het onderzoeksprogramma voor games.

Het symposium zal resultaten laten zien van pilots, onderzoek en innovaties, en zal vooruit kijken naar toekomstige ontwikkelingen. Hoe zal gametechnologie bij kunnen dragen aan de grote uitdagingen van onze samenleving? Wat is ervoor nodig om aansprekende virtuele werelden te creëren, waar virtuele karakters natuurlijk met elkaar omgaan?

Challenges for Serious Gaming Research geeft je de mogelijkheid om te luisteren naar presentaties, aan de slag te gaan met demo's en te interacteren met andere projecten. Je kunt de resultaten van innovatieve gamepilots op het gebied van educatie, zorg en veiligheid zelf in actie zien. Onderstaande video geeft een overzicht van het GATE onderzoek.

Lezingen zijn er onder andere van Ivo Swartjes (RANJ) over de mogelijkheden van artificiële intelligentie om vloeiende dialoog te creëren, Joost Raessens van de Universiteit Utrecht over serious games voor educatieve doeleinden, en Willem-Jan Renger van de HKU over games in de zorgsector.

GATE Game Research
Het onderzoeksprogramma GATE is in 2007 officieel van start gegaan en is een samenwerking van Universiteit Utrecht, TNO, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Twente, Technische Universiteit Delft, Nederland Breedbandland, Waag Society en Thales. Het doel is om Nederland op de kaart te zetten als internationale topspeler op het gebied van gameresearch voor trainingssimulatie en entertainment.

Toegang tot het symposium is gratis, aanmelden is verplicht.

Share

Facebook comments