Nieuws /

Enschede dit weekend in het teken van GOGBOT

Bezoekersprogramma Sputniko (foto: promotie)

— ​Vooruitstrevend media, technologie en kunstfestival doet van 8 tot 10 september 2011 voor de achtste keer Enschede aan.

Het GOGBOT festival staat bekend om het verzinnen van originele invalshoeken. Vorig jaar nog werden bezoekers getrakteerd op Atompunk, waarin de esthetiek uit de koude oorlog duidelijk naar voren kwam. Dit jaar is het thema Data-Panic- YouTube-poop, Japanoiiid! Mocht je als bezoeker nog niet weten wat dit betekent, dan maakt dat niet uit. De 300 deelnemers, 11 locaties, tentoonstellingen, workshops, lezingen, optredens, films en uitvoeringen die je tijdens GOGBOT 2011 kunt beleven maken het duidelijk.

PLANETART, de organisator achter GOGBOT, heeft dit jaar ook gebruik gemaakt van het Virtueel Platform bezoekersprogramma. Japans kunstenares, ontwerpster en muzikant Sputniko zal op 10 september optreden op de Grote Markt in Enschede. In Japan heeft ze de status van popster inmiddels al bereikt en haar kunstprojecten verkennen de verbindingen tussen technologie, feminisme en popcultuur. Deze zomer was haar werk te zien in MoMA, New York. De making-of van de 'Menstruation Machine' die centraal stond in haar MoMA tentoonstelling is te zien op Vimeo.

Share

Facebook comments