Nieuws /

For Real verkent de grenzen van het filmfestival tijdens IFFR

Subtlemob Rotterdam (foto: circumstance)

— Het Internationaal Film Festival Rotterdam kijkt met Signals: For Real voorbij de grenzen van cinema. Verken het snijvlak van film en het gewone leven met smartphones en wireless techniek.

In het programmaonderdeel For Real vormt niet het bioscoopscherm, maar de alledaagse realiteit het canvas voor een onvergetelijke voorstelling. Het zijn zeker filmische ervaringen, maar dan buiten de bioscoopzaal.

We lichten er twee projecten uit, het volledige overzicht van het For Real programma is te vinden op de IFFR website.

De eerste is Our Broken Voice, een 'subtlemob' op 26 januari en 2 februari. Bij een flashmob gaat het erom zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen op een plek voor een uitbundig evenement, bij een 'subtlemob' gaat het er veel onopvallender aan toe.

De makers van Our Broken Voice zijn circumstance, een Engels kunstenaarscollectief met onder anderen Duncan Speakman, dat filmische ervaringen creëert op onverwachte locaties. Zij zullen ook aanwezig zijn op de Social Cities of Tomorrow conferentie op 17 februari om te praten over hun projecten.

Het tweede project is Meet Your Stranger van mobiele mediakunstenaar Sander Veenhof in samenwerking met Andre Freyssen en Madeleen Bloemendaal. Rondom het Rotterdamse Schouwburgplein zal zich een mobiele film gaan afspelen, waarin alle personages een duister dubbelleven leiden. Al improviserend speelt de bezoeker de hoofdrol in deze film, met de smartphone als souffleur en virtueel augmented reality decor.

Lees ook het interview dat het IFFR deed met Sander Veenhof.

Share

Facebook comments