Nieuws /

Impakt Works residencies voor kunstenaars en curatoren

John Butler - Triage

— De Utrechtse stichting voor audiovisuele kunst Impakt heeft plekken voor residencies. Onder de noemer Impakt Works kunnen Nederlandse en internationale kunstenaars zich aanmelden voor een verblijf.

Impakt Works is een residencyprogramma voor mediakunstenaars die werken met digitale media, video, geluid, interactieve technologie of een andere gerelateerde uiting. De residency duurt over het algemeen twee maanden en er kan worden begonnen vanaf februari 2012.

Bij de residency zit verblijf, een studio, toegang tot enkele technische faciliteiten en een reiskostenvergoeding (tot 250 euro). Een 'artist in residence' kan ook een stipendium ontvangen van maximaal 1000 euro voor de twee maanden.

4139
Impakt Festival (foto: Christopher Adams)

De eerste kunstenaar voor 2012 is inmiddels bekend. De Brit John Butler is een kritisch animator en zal tijdens zijn verblijf in Utrecht onder andere een workshop geven bij Impakt.

Deadline voor aanmeldingen is 1 februari 2012 via de Impakt website. Naast dit programma biedt Impakt ook een residency aan voor Emare Mexico 2012, en een voor buitenlandse curatoren.

Share

Facebook comments