Nieuws /

Maak kennis met innovatief off-track onderzoek bij ArTechLab

Mathijs Wolthuis (foto: TETEM Kunstruimte / ArTechLab)

— Bij TETEM Kunstruimte in Enschede is op 7 februari de opening van ArTechLab, waar studenten live hun innovatieve off-track onderzoek zullen tonen en toelichten.

De tentoonstelling van ArTechLab opent op donderdag 7 februari van 17.00-20.00 uur in TETEM Kunstruimte in Enschede. Op de avond zullen studenten live hun innovatieve off-track research tonen en toelichten, die ze met de begeleidende researchers van ArTechLab hebben ontwikkeld. Ontdek hoe een gehackte laser gebruikt kan worden als high-tech naaimachine of hoe een 3D-printer ook wol kan weven.

4714
Greenhouse Research van Eva Lotte Lisander

ArTechLab

Het ArTechLab is een multidisciplinair Design, Art & Science Researchlab, met als kernpunt nieuwe materialen en technieken. Het is een initiatief van de ArtEZ Academie voor Art & Design in Enschede, onder leiding van designer Eric Klarenbeek en heeft verbindingen met tal van personen, instellingen en bedrijven uit het onderzoeksveld.

Voor de deelnemers worden expertlezingen door gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers georganiseerd. Ook kunnen zij op bezoek bij bedrijven uit het onderzoeksveld en instituten zoals de landelijke Fablabs.

Alle derde en vierdejaars studenten van ArtEZ of de Utwente kunnen een onderzoeksvoorstel indienen bij het ArTechLab. Bij de beoordeling van de voorstellen staat het innovatieve karakter voorop.

Meer informatie over de tentoonstelling is beschikbaar op de website van TETEM kunstruimte. Meer informatie over de projecten het ArTechLab is te vinden op artechlab.wordpress.com.

Meer informatie over medialabs in Nederland? Download dan onze publicaties Nederland Labland en The New Explorers Guide.

Share

Facebook comments