Nieuws /

Interactie tussen erfgoed en wetenschap centraal op Digitaal Erfgoedconferentie 2012

Digitaal Erfgoedconferentie 2010 (foto: Digitaal Erfgoed Nederland)

— Op 3 en 4 december is in De Doelen in Rotterdam de tweejaarlijkse Digitaal Erfgoedconferentie. Dit jaar staat de vraag centraal hoe erfgoed en wetenschap elkaar beïnvloeden.

De conferentie speelt met het thema 'Beter Weten! - Interactie erfgoed en wetenschap' in op de trend dat beide disciplines naar elkaar toe groeien. Steeds meer erfgoedinstellingen werken samen met universiteiten en bedrijven om kennisintensieve en innovatieve producten te maken waar beide partijen baat bij hebben.

CATCHPlus

Een van de projecten die deze brug slaat is het CATCHPlus. Dit initiatief maakt het mogelijk om door middel van software en diensten erfgoed beter toegankelijk te maken en te houden. Dit project loopt eind 2012 af en daarom wordt deze editie van de conferentie georganiseerd in samenwerking met CATCHPlus.

4656

Maar het programma is breder, want sprekers zullen een breed beeld geven van onderwerpen die verwant zijn aan wetenschap en digitaal erfgoed. Van digitalisering en dataverrijking tot crossmediaal onderzoek in de digitale geesteswetenschappen. Van e-erfgoed tot e-humanities en instellingen op het breukvlak van erfgoed en wetenschap, zoals de diverse science centra en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Meer informatie over tickets en het programma is beschikbaar op de website van Digitaal Erfgoed Nederland.

Share

Facebook comments