Nieuws /

Launch NIMk en V2_ catalogus tijdens Transmediale.11

NIMk V2_ Catalogus

— Het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk, Amsterdam) en V2_ Instituut voor Instabiele Media (Rotterdam) gaan samenwerken op het gebied van verspreiding en distributie van mediakunst.

Voor deze gezamenlijke service bieden V2_ en NIMk een catalogus aan die aansluit bij de uitbreiding van de activiteiten van beide partijen.

V2_ start een nieuw agentschap voor de distributie van mediakunstwerken, waarmee het instituut zijn rol als platform voor mediakunst onderzoek, productie, presentatie en archivering uitbreidt.

NIMk Distribution breidt de bestaande collectie van videowerken en mediakunst installaties uit met een brede selectie van computergebaseerde werken.

Virtueel Platform ondersteunt dit initiatief en gaat er vanuit dat veel media instellingen, musea, curators, verzamelaars, en professionals op zowel nationaal als internationaal niveau baat hebben bij dit initiatief.

De catalogus met werken wordt gepresenteerd tijdens Transmediale 2011 in Berlijn op 4 februari 2011 van 16.00 - 17.00 in het Cafe Global Stage, Haus der Kulturen der Welt.

Lanfranco Aceti, curator van ISEA 2011 Istanbul en deelnemer aan het Virtueel Platform bezoekersprogramma, is ook aanwezig bij de lancering.

Meer informatie en aanvraag van de catalogus kan via V2_ Agency en NIMk Distribution.

Share

Facebook comments