Nieuws /

Open Data Eindhoven

Open Data Eindhoven

— Open Data Eindhoven zal worden gepresenteerd op de expertmeeting Stad_Spel_Data_ op 27 mei 2011

Open Data Eindhoven gaat over innovatie in eigen stad door het openlijk delen van data. Door overheidsdata beschikbaar te stellen stimuleert het Open Data Eindhoven Platform de ontwikkelingen van praktische, nuttige maar ook leuke en interessante toepassingen van data, informatie en kennis in de stad Eindhoven.

Om interpretatie en (her)gebruik van data in de stad te stimuleren organiseert het Platform een symposium en een wedstrijd Apps voor Eindhoven Challenge; een manier waarop bedrijven en particulieren op een vernieuwende manier openlijk data kunnen delen in hun stad.

Het is opvallend dat dit initiatief voorkomt uit de behoeften van diverse organisaties zoals overheid, gemeente en particuliere bedrijven in samenwerking met individuele deelnemers zoals ingenieurs, programmeurs, ontwerpers en studenten.

Het is een breed platform dat in werking is gesteld om dataproducenten, dataverwerkers en datagebruikers in Eindhoven met elkaar te verbinden.

In andere steden zijn Open Data projecten ook volop in ontwikkeling, zoals Rotterdam Open Data dat een initiatief is waarin Hogeschool Rotterdam, Rotterdamse bedrijven en de Gemeente Rotterdam gezamenlijk gestalte gaan geven aan het toegankelijk en inzichtelijk maken van informatie van, over en voor de stad Rotterdam.

Presentatie Rene Pare op Slideshare


Share

Facebook comments