Nieuws /

TodaysArt is op zoek naar jouw grofvuil

— ​Het TodaysArt Festival in Den Haag, 21 en 22 september 2012, is voor een kunstproject van Raumlaborberlin op het Spuiplein op zoek naar grofvuil.

Voor het TodaysArt Festival zal het Duitse architecten- en kunstenaarscollectief Raumlaborberlin van alle ingezamelde spullen een groot paviljoen gaan bouwen genaamd de Vortex. De Vortex wordt gemaakt van ingezamelde afgedankte gebruiksvoorwerpen van de inwoners van Den Haag. Ook de inboedel van onlangs, door de recente cultuurbezuinigingen, gesloten Haagse culturele instellingen in het bouwwerk verwerkt.

De Vortex verbeeldt een draaiende wervelwind die op zijn weg van alles heeft meegezogen en dient als symbool voor de vergankelijkheid die onlosmakelijk is verbonden aan onze samenleving.

4553
The Big Crunch, Raumlabor

De constructie van de Vortex wordt uitgevoerd in samenwerking met het Haagse collectief Refunc, die in voorgaande edities van TodaysArt al hebben laten zien dat met afval de meest uiteenlopende constructies kunnen worden gebouwd. In de Vortex vind je de TodaysArt-bar en een hangout en podium waarin tot middernacht kan worden gedanst op de muziek van verschillende live acts en dj’s.

Data en tijden inzamelen

Van woensdag 12 september t/m zondag 16 september kun je je oude spullen langs komen brengen bij de TodaysArt containers aan de overkant van de Albert Heijn op de Turfmarkt. Wil je jouw oude tafel of kast terugzien in een fenomenaal kunstwerk? Breng het dan deze week langs!
  • 4552

    Woensdag 12 - vrijdag 14 september: 18:00 - 20:00
  • Zaterdag 15 - zondag 16 september: 12:00 - 15:00

Over TodaysArt

Op 21 en 22 september vindt in het centrum van Den Haag de achtste editie van het TodaysArt Festival plaats, met vele artiesten uit binnen- en buitenland. Bezoekers krijgen een avontuurlijk programma voorgeschoteld met grootschalige kunstprojecten, wereldpremières en verschillende tentoonstellingen.

Elektronische muziek, interactieve installaties, moderne dans, klassieke muziek, hedendaagse mediakunst uit Turkije, een 3-daags symposium over kunst en de samenleving; TodaysArt is een ontdekkingsreis door nieuw, verrassend en baanbrekend werk van hedendaagse artiesten.

Het TodaysArt Festival is een van de mediafestivals die opgenomen zijn in de publicatie Mapping Mediafestivals uitgegeven door Virtueel Platform. Kijk voor meer informatie over TodaysArt op www.todaysart.nl.

Share

Facebook comments