Nieuws /

Virtueel Platform en Culturemondo kijken vooruit naar PICNIC 2010

Culturemondo

— Deze week wordt in Luxemburg tijdens een vierdaagse rondetafel sessie vooruitgekeken naar de activiteiten van die Culturemondo in samenwerking met onder andere Virtueel Platform zal organiseren tijdens PICNIC 2010. Culturemondo is een globaal netwerk van mensen die zich bezighouden met culturele portals.

Culturemondo zal tijdens PICNIC een programma samenstellen waarin cultuurkwesties worden bekeken aan de hand van businessmodellen, hierbij is te denken aan thema's als stedelijke infrastructuur en nieuwe vormen van journalistiek. Virtueel Platform en de European Cultural Foundation zijn gevraagd om als gastheer op te treden.

Tijdens de vrijdagsessie over businessmodellen zal Charles Leadbeater op PICNIC zijn essay over Cloud Culture toelichten. Het essay is gratis te downloaden op de website van Counterpoint.

Aanwezig op de bijeenkomst zijn, naast Floor van Spaendonck van Virtueel Platform, de European Cultural Foundation, Seb Chan van Powerhouse Sydney, Katherine Watson, Alexandra Imogen Ivir, Frank Thinnes, Plurionet-Luxemburg en Anra Kennedy van het Engelse Culture24.

Het Culturemondo netwerk is open en gratis te gebruiken voor iedereen die werkzaam is op het gebied van culture portals. In de aanloop naar PICNIC zullen we meer informatie bekend maken over het programma van Culturemondo op PICNIC.

Share

Facebook comments