Activiteiten / evenement

How Do You Do 2012

evenement

Chrome Web Lab (Tellart, Matt Cottom)

— Kom donderdag 8 november naar Gent voor de tweede editie van het makersfestival How Do You Do. We organiseren vanuit Amsterdam ook een busreis.

How Do You Do 2012 is een internationale bijeenkomst voor en met makers uit de digitale creatieve- en culturele sector. Kunstenaars, game developers, cross-over onderzoekers en allerlei andere digitale helden (20 uit Belgie, 20 uit Nederland en 4 internationaal) komen bij elkaar om ideëen en tips over de ontwikkeling van hun projecten te delen met jou!

How Do You Do 2012 vindt plaats tijdens de Creative Mediadays in Gent en is een initiatief van Virtueel Platform samen met Belgische partners. Meer informatie en aanmelden via: howdoyoudo.creativemediadays.be.

Lees het verslag en bekijk de video van How Do You Do 2012.

How Do You Do 2012 Trailer

Zestig sessies met veertig digitale helden

Wat ging er mis en wat pakte juist goed uit? Wat bleek een geheim wapen en op welk gebied valt er nog te leren? Op How Do You Do staan tien tafels met elk een eigen thema zoals transmedia, gaming, openness, art en business development. Elk half uur start er een nieuwe discussie, dus er zijn in totaal zestig sessies. Schuif aan bij een van de tafels en je krijgt inzicht in de 'making of' van projecten van meer dan veertig digitale helden.

Verwacht geen monologen over eindproducten maar hands-on sessies over werkprocessen, valkuilen en wegen naar succes. Ga in dialoog met de andere deelnemers en de digitale helden. Een ding is zeker, aan het eind van de middag vertrek je met een pak inspiratie, nieuwe contacten en handige tips en trucs naar huis.

Dit is de tweede editie van How Do You Do. Vorig jaar schoven o.a. Daan Roosegaarde, Marcus Kayser, Bruce Sterling, Submarine, Google en Post Panic aan tafel. Benieuwd wat zij deelden? Lees het op howdoyoudo2011.nl.

Programma

Op How Do You Do presenteren o.a. Matt Cottam (Chrome Web Lab, US), Duval Guillaume Modem (Push to add drama, BE), Duncan Speakman (Subtlemobs, UK), Rafe Copeland (Nederland van Boven, NL), Eric van Straaten (3D printed sculptures), noTours (Augmented Aurility) en vele anderen.

Kijk geregeld hier of op de creativemediadays site of Facebook hoe het programma van How Do You Do 2012 elke dag groeit.

Mee met de Bus?

Virtueel Platform organiseert op donderdag 8 november een bustrip naar Gent. Meld je aan voor de bus en betaal per credit card via http://howdoyoudo2012.eventbrite.com/

De bus vertrekt om 09.30 uur (half tien). Kom lekker op tijd (kwart over negen) dan verwelkomen we je met koffie! De bus staat voor het Victoria hotel (tegenover Amsterdam CS). Uit Gent vertrekken we om 20.00 uur. De verwachte aankomsttijd weer terug in Amsterdam CS is rond 23.00 uur.

Een all-in ticket kost slechts 17.50 euro (incl. BTW). Inbegrepen zijn: busreis, lunch onderweg, toegang How Do You Do (met toegang tot de Creative Days markt en Art & D kunstwerken) en de afsluitende borrel. Feitelijk zijn je enige bijkomende kosten een avondmaaltijd. Tip: frietkot! Ga je mee?

Je kunt op eigen gelegenheid naar het ICC in het Citadelpark, naast het kunstmuseum SMAK, gaan. Registreer je vooraf in elk geval even als bezoeker via howdoyoudo.creativemediadays.be.

Over How Do You Do

How Do You Do is een concept van Virtueel Platform (NL). Na twee succesvolle edities van de e-culture fair (Dortmund 2010; Hasselt 2011) wil Virtueel Platform met de export van de nieuwe format opneiuw de meerwaarde onderstrepen van uitwisseling op alle niveaus, tussen creatieven onderling en tussen de Nederlandse en Vlaamse e-cultuursectoren. 

How Do You Do werd dankzij de samenwerking met IBBT ingebed in de 'Creative Media Days' die van 6 tot 8 november plaatsvinden in het ICC. HDYD is een initiatief van co-producenten Virtueel Platform, het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, BAM, VAF, Cultuurnet, Socius, MAD Faculty en VTi, met de bijzondere steun van IBBT en in samenwerking met Bibnet, Faro en SMIT.  

Share

Facebook comments