Activiteiten / evenement

Masterclass kritisch schrijven over digitale kunst 2010

evenement

Kritische Massa

— 10 getalenteerde schrijftalenten zijn geselecteerd voor de Masterclass 2010. Van januari tot maart 2011 verrijken zij bij Virtueel Platform hun (kritische) schrijftalent met kennis over (digitale) mediakunst.

​De Masterclass Kritisch Schrijven over Digitale Kunst is een serie van tien avonden in Amsterdam georganiseerd door Virtueel Platform, Domein voor Kunstkritiek en Ine Poppe (medewerker NRC). De Masterclass geeft journalisten en (kritisch) schrijftalent de kans zich verder te ontwikkelen.

Maak kennis met de verschillende vormen van kritisch schrijven, praat over je visie op kunst, leer van elkaars werk en bespreek jouw rol als criticus in het digitale tijdperk.

De kosten bedragen €250,- voor 10 donderdagavonden van 18.30 tot 22.00 uur inclusief een gezamenlijke maaltijd. De masterclass start op donderdag 13 januari 2011 en loopt tot half maart (24 februari geen sessie ivm voorjaarsvakantie). Locatie is Virtueel Platform, Damrak 70 (6e verdieping), 5 minuten lopen van Amsterdam CS.

De Masterclass Kunstkritiek is bedoeld voor kunstcritici en andere journalisten die hun schrijfkwaliteiten op het gebied van digitale kunstvormen en e-cultuur willen aanscherpen. Er zijn nog drie van de tien plekken beschikbaar voor de meest overtuigende kandidaten.

Aanmelden (is inmiddels gesloten)

Mail naar info@virtueelplatform.nl een korte motivatie en een link naar een of meerdere stukken die je eerder geschreven hebt. Deadline voor aanmeldingen is 3 januari 2011 (verlengd van 17 december). Ine Poppe en Sonja van der Valk leiden de cursus.

Kritische Massa

Virtueel Platform organiseerde i.s.m. Ine Poppe en Domein voor Kunstkritiek ook Kritische Massa op 16 december 2010, een middag vol inspirerende presentaties over digitale kunst, kunstenaars en critici in een netwerksamenleving. Kritische Massa is een mede bedoeld als een inspiratiedag en inhoudelijke voorbereiding voor de Masterclass.

Kritische Massa vond plaats in het MC Theater, Westergasfabriek in Amsterdam op 16 december van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en aanmelden op virtueelplatform.nl/kritische-massa

Contact

Share

Facebook comments