Best practice /

Mijn naam is Haas

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Mijn Naam is Haas

Mijn naam is Haas is een transmediaal concept waarmee kinderen leren in een speelse omgeving. De onderwerpen sluiten aan bij thema’s waar kinderen dagelijks mee te maken krijgen. Centraal staan de serious games waarmee kinderen hun eigen wereld kunnen creëren.

In de serious game maken kinderen de wereld van Haas door te tekenen. Ze hebben zelf controle over het verhaal dat ontstaat. Samen met zijn beste vriendin, het slimme eendje Sofie, gaat Haas op pad in de door het kind gecreëerde wereld. Ze komen onderweg verschillende dierenvrienden met problemen tegen. Door tekeningen te maken kan het kind Haas helpen deze problemen op te lossen. Doordat het kind de omgeving zelf creëert ontstaat er elke speelbeurt een uniek verhaal.

Mijn naam is Haas
bevordert op een speelse manier de woordenschat van kleuters. Daarnaast stimuleert het verhaalbegrip, probleemoplossend vermogen en computervaardigheden. Mijn naam is Haas is met name waardevol voor kinderen met een taalachterstand.

Mijn naam is Haas is in 2008 opgericht door drie vrienden die gezamenlijk het transmediale concept voor Mijn naam is Haas bedachten als afstudeerproject aan de kunstacademie. Inmiddels is Mijn naam is Haas uitgegroeid tot een bedrijf met 15 medewerkers dat het hele jaar door nieuwe producten uitbrengt. Het succes van de game is mede te danken aan de betrokkenheid van kleuters, leerkrachten en wetenschappers bij het ontwikkelproces.

De serious game heeft financiele steun gekregen van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het rijksbrede actieprogramma M& ICT. Mijn naam is Haas heeft onder andere een IPON award 2010 voor Beste Innovatieve Softwareproduct voor het PO en de Dutch Game Award 2010 in de categorie Best Serious Games gewonnen.

Naast deze games maakt Mijn naam is Haas ook traditionele prentenboeken en vernieuwende rondbladerboeken.

auteur: Serena Eek

Gemaakt door

Mijn Naam is Haas

Berend Weij, Sanneke Prins en Douwe-Sjoerd Boschman

bekijk website

Eindoordeel

  • educatieve speelse omgeving
  • verrijking van traditionele leermethoden

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Tags

Facebook comments