Best practice /

Senna

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Senna (Eboman)

Zelf YouTube video's remixen en videocollage's maken. Eboman ontwikkelde speciaal voor kinderen het laagdrempelige programma 'Senna' waarmee ze eigen videocompostities kunnen maken.

Senna is een video-sampling programma. Met de software kunnen kinderen gemakkelijk bestaande video’s aan elkaar plakken, mixen en bewerken waardoor ze een eigen verhalende, muzikale compositie kunnen maken.

Met Senna kun je YouTube video's downloaden en een deel ervan opslaan in de videosample database van het programma. Met deze samples maak je een collage die bestaat uit vier lagen: een video beat, een melodie, een baslijn en een verhaallijn. Deze vier lagen kunnen steeds afzonderlijk audiovisueel worden vervormd en gemixt in 3D.

Telkens kunnen acht collages worden opgeslagen om live een performance te geven. Tijdens een presentatie wisselen de collages elkaar af, en kunnen de verschillende lagen live worden bewerkt.

4344
Senna (eboman.info)

Senna is ontwikkeld door Eboman en bouwt verder op het videosampling programma SenS dat hij eerder ontwierp. Eboman is gespecialiseerd in het produceren van audiovisuele sample composities, het ontwikkelen van audiovisuele sampling soft- en hardware en het uitvoeren van performances als VJ of met zijn SenSorSuit. Dit sensorpak stelt mensen in staat om audiovisuele samples te manipuleren en te combineren in een virtuele 3D omgeving. Zo ontstaan er interessante live sample-composities.


Voor Senna ontwikkelde Eboman een speciale 3D interface, waarmee kinderen op een intuïtieve manier langs de verschillende functies en tools van Senna worden geleid. Zo kunnen zelfs heel jonge kinderen zelfstandig aan de slag met het programma. Spelenderwijs biedt het kinderen zicht op de werking van verschillende media en maakt het ze bewuster en 'mediawijzer'. In de Klankspeeltuin in het Muziekgebouw a/h IJ in Amsterdam kunnen kinderen met het programma experimenteren.

Momenteel wordt Senna doorontwikkeld en getest, om naast een offline ook een online versie van het programma beschikbaar te stellen.

auteur: Katía Truijen

Gemaakt door

Eboman

video sample kunstenaar

bekijk website

Afnemers

Muziekgebouw aan 't IJ

21ste eeuws concertgebouw

bekijk website

Eindoordeel

  • maakt videosampling toegankelijk voor jonge kinderen

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Gerelateerde thema's

Interessante ontwikkelingen die organisatiebreed worden behandeld.

Tags

Facebook comments