Kennis /

HOT100 Report: Opening

verslag

HOT100 Publiek

— Virtueel Platform verzamelde de HOT100 meest talentvolle studenten tijdens PICNIC 2010 voor lezingen met Anab Jain en Seb Chan, en ze mochten hun hersenen laten kraken aan de hand van zeven cases uit de e-cultuurpraktijk.

Lees ook
Presentatie van Anab Jain
Presentatie van Seb Chan

Workshop outcomes

Social Media
Facebook event page

Flickr foto's

Verslag door Niels Kerssens

Met alweer de vierde editie van de HOT100 tijdens PICNIC heeft Virtueel Platform donderdag 23 september (de tweede dag van PICNIC) precies één-en-zestig talenten (dat is bijna honderd) bijeengebracht voor een ochtend met lezingen en ontmoetingen en een middag van discussiëren, analyseren, bedenken en ontwerpen van oplossingen voor zeven cases van organisaties uit het e-culturele veld.

In een vrolijk met ballonnen en kroonluchters versierde zaal geschakeld aan de PICNIC club in de Amsterdamse gashouder opent Klaas Kuitenbrouwer van Virtueel Platform de HOT100. Zoals Kuitenbrouwer betoogt, “een geweldige mogelijkheid voor Virtueel Platform om kennis te maken met het talent, voor het talent om kennis te maken met elkaar en met meer gevestigde partijen, en voor die gevestigde partijen om kennis te maken met het talent”.

Interdisciplinair

Het talent is afkomstig is van kunstacademies, hogescholen, en universiteiten uit het gehele land, geselecteerd door de opleiding zelf. Het is een uiterst interdisciplinair gezelschap met verscheidene specialisaties binnen de nieuwe media, variërend van interactie design tot media theorie, van service design tot het ontwikkelen van transmediale ervaringen, van het programmeren van mobiele apps, tot ontwerpen van games en 3D omgevingen – dit jaar iets meer mannen dan vrouwen, zoals Kuitenbrouwer opmerkt.

De verdeling in specialismen en geografische achtergond van de HOT100 wordt aanschouwelijk gemaakt via een korte sessie 'lowtech' datavisualisatie. Alle HOT100's hebben voor zichzelf vijf keywords gekozen die hun voornaamste vaardigheden uitdrukken. Die keywords staan elk op aparte kleurige armbandjes. Alle keywords worden één voor één afgeroepen en de dragers van de corresponderende armbandjes gaan staan.

Programma

Het ochtendprogramma vervolgt met lezingen van designer en CEO van Superflux,
Anab Jain en van Seb Chan, Head of Digital, Social & Emerging Technologies van Sydney's Powerhouse museum, en wereldwijd vooraanstaande expert als het gaat om het ontsluiten van museale collecties met de mogelijkheden van digitale netwerken, slimme databases en sociale media.

Share

Tags

Facebook comments