Nieuws /

Baltan Laboratories zoekt nieuwe directeur

Baltan Laboratories post-digital workshop (foto: Robert Klinkenberg / Baltan)

— Medialab Baltan Laboratories uit Eindhoven zoekt een nieuwe directeur om verder te bouwen aan de samenwerkingsverbanden, activiteiten en successen van de organisatie.

De huidige directeur, Angela Plohman, verlaat per 31 mei 2012 de organisatie om na meer dan 10 jaar terug te keren naar Canada.

Baltan Laboratories bestaat nu vier jaar en is momenteel gehuisvest in het Van Abbemuseum. Baltan is een belangrijke schakel en initiator voor kunst- en technologieprojecten en -onderzoek in de Brainportregio in het zuiden van Nederland.

4292
Baltan Laboratories (foto: Robert Klinkenberg / Baltan)

De toekomst van het lab

De rode draad door de activiteiten van Baltan Laboratories is de ontwikkeling van een visie voor een lab van de toekomst en het zoeken naar een duurzaam model voor samenwerking tussen kunst en technologie.

Op basis van de ervaring die is opgedaan met verschillende kunstprojecten, samenwerkingsverbanden, workshops en expert-meetings heeft Baltan onlangs zijn ‘Blueprint for a Lab of the Future’ gepubliceerd.

Regionale partner

Regionaal is Baltan Laboratories één van de belangrijke culturele partners in de herontwikkeling van het NatLab (het voormalige natuurkundelaboratorium van Koninklijke Philips Electronics).

Het NatLab wordt gezien als één van de regionale iconen voor de synergie tussen kunst en technologie. Natlab 2.0 is gevestigd op Strijp-S, in het hart van de creatieve gemeenschap van Eindhoven, waar ook het STRP Festival voor kunst en technologie en de jaarlijkse Dutch Design Week plaatsvinden.

Binnen deze levendige en innovatieve context zoekt Baltan een directeur die verder kan bouwen aan de samenwerkingsverbanden, activiteiten en successen, en de toekomst van het lab vorm kan geven.

Zie www.baltanlaboratories.org voor meer informatie over de activiteiten van Baltan en de volledige vacature. Indienen van sollicitaties kan tot 18 april 2012.

Share

Facebook comments