Nieuws /

MA-studenten presenteren datavisualisaties op Show me The Data

Global Dependency Explorer - Show Me The Data 2010

— Masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam en de maHKU presenteren op 29 maart zes datavisualisatieprojecten. Gastsprekers zijn Alberto Cairo, Bas Broekhuizen en Jan Wilem Tulp.

De projecten zijn voortgekomen uit een multidisciplinaire samenwerking tussen studenten van de MA-opleidingen New Media, Editorial Design en Artificial Intelligence. Sinds 2008 worden tijdens Show Me The Data de resultaten van deze samenwerkingen getoond.

4285Vorige edities toonden al veel creatieve en interactieve visualisatieprojecten, deze worden nu verzameld op de website showmethedata.nl. Show Me The Data presenteerde ook projecten op het Fiber Festival 2012.

De gastsprekers van deze editie zijn Alberto Cairo, Bas Broekhuizen en Jan Wilem Tulp. Gastsprekers van eerdere jaargangen zijn onder meer Manuel Lima van VisualComplexity.com, Daniel Aguilar en Erik-Jan van der Linden.

​De projecten zullen worden gepresenteerd op donderdag 29 maart bij de Oude Manhuispoort 4-6 in Amsterdam. Het evenement zal ook te zien zijn via een livestream. Meer informatie op showmethedata.nl.

Bekijk ook de datavisualisaties in onze Best Practice, met bijvoorbeeld The Deleted City van Richard Vijgen.


Share

Facebook comments