Nieuws /

Games belangrijk onderdeel van Tweetakt Festival

Die Gute Fabrik - Johann Sebastian Joust (foto: theverge.com)

— ​Van 23 maart tot en met 1 april is de tiende editie van het Tweetakt Festival in Utrecht. Je kunt onder andere games spelen en choreografie bekijken die gebaseerd is op games.

Het Tweetakt festival presenteert een mix van interessante projecten voor volwassenen en kinderen. Naast theater, muziek en dans zijn ook games een onderdeel van het festival. Belangrijk in de games die je tijdens Tweetakt kunt spelen is de interactie met andere bezoekers.

Naast Nederlandse acts heeft het festival voor jeugdpodiumkunst ook een aantal Vlaamse en internationale activiteiten op het programma staan.

Interactie met andere bezoekers

Een van de games die je tijdens Tweetakt kunt spelen is het interactieve racespel Room Racers van Lieven van Velthoven. Spelers kunnen zelf een racebaan bouwen van alle spullen die ze willen gebruiken. Room Racers werd onlangs nog door Virtueel Platform geselecteerd als Best Practice.

Bij het spel Johann Sebastian Joust (Die Gute Fabrik) wordt gebruik gemaakt van de muziek van Johann Sebastian Bach. De spelers krijgen een controller en moeten elkaar uitschakelen door anderen te tikken. Maar beweeg je eigen controller niet te heftig, want dan schakel je jezelf uit.

Andere games die je op Tweetakt kunt spelen zijn Fingle (Game Over Studio), Hokra (Ramiro Corbetta) en NooTcentrale (Stichting Polly).

This Happened Utrecht

Op vrijdag 30 maart zal tijdens het festival ook de laatste editie van This Happened Utrecht plaatsvinden. Tijdens deze speciale editie van This Happened zal een aantal van de tentoongestelde games worden besproken door hun makers.

Adriaan de Jongh zal de totstandkoming van Fingle toelichten. Dit spel voor de iPad was eerder te zien op het Independent Game Festival in San Francisco. Fingle kan het best worden omschreven als Twister voor je handen.

Daarnaast zal Christian Boer vertellen over de ontwikkeling van Typeface Dyslexie, een font dat speciaal is ontworpen voor dyslectici. Het font is zo gemaakt dat mensen met dyslexie minder moeite hebben met lezen en ook minder taalfouten zullen maken.

Bob Gussenhoven geeft uitleg over de spellen Arcrane en Sloopvogel, die zijn geproduceerd in samenwerking met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

I Believe I Can See the Future

Geen game, maar wel interessant is de dansvoorstelling I Believe I Can See The Future van Robin Jonsson. Deze Zweedse choreograaf heeft een dans ontworpen gebaseerd op de typische kunstmatige bewegingen van computerfiguren.



Share

Facebook comments