Nieuws /

Maak kennis met robotica en digitale fabricatie

Varvara Guljajeva en Mar Canet Sola. Echinodermata, organic sculpture 2010. (foto: varvarag.info)

— Robotics & More is een tweedaagse workshop waarin je kunt leren hoe robottechniek en digitale fabricatie werken. De workshop op 22 en 23 maart wordt georganiseerd door IMPAKT en MU.

De Robotics & More workshop wordt geleid door het kunstenaarsduo Varvara Guljajeva en Mar Canet Sola, die momenteel een residency doen bij MU.

Robottechniek

De workshop zal op donderdag 22 maart worden afgetrapt bij Impakt in Utrecht met het ontrafelen van Arduino technologie. Arduino is een vrij toegankelijk open source platform met veel interactieve en artistieke mogelijkheden.

Guljajeva en Canet Sola zullen vertrekken vanuit het perspectief van beweging en gedrag. Deelnemers krijgen een introductie in verschillende soorten aandrijfmogelijkheden van robotica en ze worden aangemoedigd om zelf een kinetisch object te maken.

Digitale fabricatie

De tweede dag van de workshop, op 23 maart bij Sectie C in Eindhoven, is gewijd aan laser cutting en hoe deze techniek toegepast kan worden in robotische kunst. Hiermee kunnen de deelnemers hun kinetische apparaten naar een hoger plan tillen, door digitaal lichaamsdelen te maken voor hun bewegende object.

Aanmelden kan nog via de website van IMPAKT, maar er is een wachtlijst. De workshop kost 15 euro voor beide dagen, inclusief lunch en materialen. Van deelnemers wordt verwacht dat ze zelf een laptop meenemen. 

Share

Facebook comments