Nieuws /

Pixels en digitale connecties bij expo Imagine the Gallery

Jonas Vorwerk en Yoren Schreiber, Pixels (foto: Aad Hoogendoorn - jonasvorwerk.com)

— Imagine The Gallery toont werk van digitale kunstenaars waarin connectie centraal staat. De expo zal plaatsvinden van 20 maart tot en met 12 april en is onderdeel van IMAGINE2012: connecting the dots.

In samenwerking met IMAGINE2012 organisator Ricoh heeft Digitale Werkplaats Den Bosch de expositie Imagine the Gallery samengesteld in het voormalig stedelijk museum Den Bosch.

Tijdens deze expositie tonen een aantal digitale kunstenaar hun werk. Innovatie en het aangaan van nieuwe connecties staan voorop. De kunstwerken geven een reflectie op de synthese tussen kunst, mens en technologie.

Daan Roosegaarde

Een van de kunstenaars die werk zal exposeren is Daan Roosegaarde. Zijn interactieve installaties Flow 5.0 en Intimacy kun je beleven bij Imagine the Gallery. Hij beschrijft de tentoonstelling zelf als "more pixels than paint".

Flow 5.0 bestaat uit een muur van kleine ventilators. Deze ventilatoren reageren op beweging. Elke keer wanneer iemand langs de muur beweegt zullen de ventilatoren geactiveerd worden.

Intimacy is een modeproject van Roosegaarde in samenwerking met Anouk Wipprecht, waarbij de kleding gemaakt is van smart e-foils. Dit materiaal reageert op de hartslag van een drager door meer of minder transparant te worden. Sociale interactie bepaalt uiteindelijk de transparantie van het kledingstuk. Lees er meer over bij de Virtueel Platform Best Practice.

Pixels

De interactieve installatie Pixels van Jonas Vorwerk en Yoren Schreiber draait om samenspel. Een pixel alleen heeft namelijk alleen betekenis in relatie tot zijn buren. Vorwerk was een van Virtueel Platforms HOT100 talenten van 2008.

Joris Tubberge, ontwikkelaar van de Ultimaker 3D-printer, zal tijdens een open atelier laten zien wat mogelijk is op het gebied van 3D-printing. Zijn project heet € per minute, een referentie naar de prijs van producten die met een 3D-printer zullen worden gemaakt. Eerder presenteerde Tubberge zijn project op How Do You Do tijdens STRP.

Andere exposerende kunstenaars zijn: Aquil Copier, Paul Klotzt, Joris Strijbos, Dan Johan, Dorette Sturm en Sander Veenhof.

Op 5 april vind de conferentie IMAGINE2012: connecting the dots plaats. Sprekers zullen ingaan op de invloed van technologie en informatie op organisaties en de maatschappij als geheel. Tijdens het evenement kun je in contact komen met mensen die jou kunnen helpen om zo samen verder te komen.

Share

Facebook comments