Nieuws /

Studentengame Fingle finalist op Independent Game Festival

iPad Game Fingle (screen: Game Oven)

— Fingle van ontwikelaar Game Oven Studios en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heeft op het internationale Independent Game Festival goede zaken gedaan. De game was finalist voor de Nuovo Award en kreeg een honorable mention als Mobile Game.

Het Independent Games Festival wordt jaarlijks gehouden tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Onafhankelijke ontwikkelaars uit de hele wereld kunnen games insturen, waarna via een selectieprocedure de finalisten worden uitgekozen.

Fingle is een iPad spel voor twee spelers, waarbij het aanraken van elkaars handen centraal staat. Het is game waardoor je iemand leert kennen door zijn of haar handen aan te raken. De game is gemaakt door Game Oven Studios, een nieuwe Nederlandse game-ontwikkelaar, en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Andere Nederlandse inzendingen van studenten waren Ballumis (HKU), Claustrophilia (Universiteit Utrecht), Foploncu (HKU), General Conflict (HKU), GosuBlox (NHTV Breda), Hout (HKU), Ichi (HKU), Skizo Kid (HKU) en TANK@WAR (Saxion Enschede).

Vlambeer

Ook game-ontwikkelaar Vlambeer was aanwezig op de Game Developers Conference en deed een presentatie over de voor- en nadelen van games die gekopiëerd worden. De Vlambeer game Radical Fishing werd na release al snel gekopiëerd door Ninja Fishing, een game die ook nog eens goed verkocht. Lees meer over de presentatie bij Control Magazine, waar ook meer blogposts zijn te vinden over de conferentie.

Vlambeer is ook de maker van Super Crate Box, deze game is pas toegevoegd aan de Best Practice selectie.

Share

Facebook comments