Nieuws /

Beeldenstorm laat digitale cultuur zien op NFF

Anouk Wipprecht Daredroid 2.0 (foto: promotie)

— Het Nederlands Filmfestival laat met Beeldenstorm de wisselwerking tussen film en digitale cultuur zien. Het festival is nog tot 30 september te bezoeken.

Met Beeldenstorm wordt de explosieve groei van innovaties die veroorzaakt zijn door digitalisering bekeken. De veranderingen zijn er niet alleen voor makers, maar ook voor kijkers die behalve in de bioscoop ook via tablets en smartphones films kijken en delen.

Beeldenstorm toont de toekomst, maar ook momenten uit de filmgeschiedenis waarin technische innovatie de film ingrijpend veranderd heeft. Tijdens de Re:visie performance avond op 28 september kun je onder andere Anouk Wipprechts DareDroid 2.0 (zie foto boven) bekijken, en er zijn presentaties en interviews van en met kunstenaars. De expositie loopt tot en met 29 september.

Storylines
Kunstenaar Sander Veenhof organiseert samen met theatermaker Madeleen Bloemendaal en ontwerper Madelinda Hageman Storylines. Deze augmented reality applicatie verandert het centrum van Utrecht tijdelijk in een 3D-surround-filmset. Beeld je de scènes in, al lopend over de Utrechtse grachten. Storylines is te beleven tot en met 29 september.

3901
Storylines

Dropstuff
Op de Neude kun je in het Festivalpaviljoen op een scherm een brede programmering bekijken van (nieuwe media) kusntenaar. Ook zijn er iedere dag twee blokken ingepland voor live games.

Verder kun je ook filmgame LedItUp bekijken, dat is ontwikkeld door het MediaLAB van de Hogeschool van Amsterdam in het kader van Culture Vortex in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld, het Instituut van Netwerkcultuur en Geluid en Stichting Pleinmuseum / Dropstuff.

Meer informatie over Beeldenstorm en de volledige programmering is te bekijken via de NFF website.

Share

Facebook comments