Nieuws /

Playgrounds en Submarine Channel warmen op voor Playgroundsfestival

Playground Festival (foto: promotie)

— 5, 6 en 7 oktober vindt het Playground Motion Design Festival plaats in Amsterdam en Tilburg.

Het Playgroundsfestival is een verzamelplaats voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van film, documentaires, games, character design, VFX en reclame. Dit jaar ligt de nadruk op het proces van het maken van bewegend beeld en design. Tijdens het festival kunnen bezoekers niet alleen films bekijken, maar ook meedoen aan workshops en presentaties bijwonen van de beste digitale kunstenaars van dit moment.

In samenwerking met Submarine Channel organiseert het festival woensdag 5 oktober een “opwarm editie” in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Deze dag staat in het teken van titelontwerp en het proces dat hier toe leidt.

Vooraanstaande titelontwerpers als Kyle Cooper van Prologue (Se7en, Spiderman 1-3), zullen hun kennis met het publiek delen en er wordt visueel werk gepresenteerd door studios als DVEIN, een designstudio gespecialiseerd in bewegend beeld en animatie, en Tokyoplastic, een animatiestudio die o.a. commercials heeft gemaakt voor Nokia, Nike en MTV. Lees ook alvast het interessante interview met Kyle Cooper op Watchthetitles.com.

Het volledige programma is te bekijken op dewebsite van Submarine Channel. De rest van het festival vindt 6 en 7 oktober plaats in de 013 in Tilburg. Foto boven: Still uit Wowie2 (Submarine Channel Booklet 2011)

Share

Facebook comments