Nieuws /

E-pulse festival 2011: een digitale kunst experience

e-pulse 2009

— Het 4 daagse E-pulsefestival in Breda gaat komende donderdag 29 september 2011 van start. Het festival geeft de ruimte aan een breed scala van kunstenaars en activiteiten op het gebied van nieuwe media zoals DJ’s, VJ’s, workshops, films, games en exposities.

​Het aanbod van het festival is divers met behalve optredens van de meest vooruitstrevende DJ’s en VJ’s ook voorstellingen als Dance Dance Revolution van Karel van Laere & Vanja Rukavina gebaseerd op het op Youtube gehypte Bokko dance en kunstinstallaties als Fan Club van Matteo Marangoni

Vrijdag is er, georganiseerd in samenwerking met het brabants kenniscentrum kunst en cultuur BKKC, een creatieve E–markt en ontmoetingsplaats voor kunstenaars, studenten, creatieve professionals en liefhebbers met presentaties, demonstraties en optredens: Mind Your E-Bizniz.

Zaterdagavond 1 oktober 2011 kunnen bezoekers een battle tussen TokTek en Simon Berz bijwonen. Beide artiesten weten van de meest uiteenlopende objecten muziekinstrumenten te maken en zullen deze bij dit optreden in de strijd gooien. De komst van Berz wordt gesteund door VirtueelPlatform in het kader van ons internationale bezoekersprogramma. Op 26 september 2011 speelden zij samen op het STEIM festival waar de battle als ‘a perfect roller coaster of electronics’ en 'a match made in heaven' werd omschreven. Komende woensdag zijn ze in Eindhoven (De Fabriek) en verder in Rotterdam (WORM) en in Nijmegen te zien.

Bezoekers kunnen gedurende het gehele E-pulse festival zelf in actie komen door mee te doen aan funware-workshops zoals bijvoorbeeld Drawdio, waar je een muziekinstrument van je potlood kunt maken door een circuit te koppelen aan de koolstofkern van een potlood of het spel Tonotopy spelen, waar je een muziekstuk kunt creëren door middel van lichaamsgeluiden als ademhaling en hartkloppingen.

Het E-pulse festival vindt plaats van 29 t/m 2 oktober 2011. De exposities en films zijn na het festival nog te bezoeken t/m 21 oktober 2011 12:00 – 17:00 uur (vr-zo).

Share

Facebook comments