Nieuws /

Kunst en games komen bij elkaar op Game City

Tale of Tales - The Graveyard

— In het kader van Game City organiseert OpenHaard op zaterdag 1 oktober het symposium Game Space as Art Space.

​Game City is een kunstmanifestatie in Den Bosch waar de relatie tussen games en kunst centraal staat. De manifestatie bestaat uit games, installaties, performances, muziek, film en beeldende kunst.

Bij games in deze context moet gedacht worden aan independent games die worden ontwikkeld zonder commercieel tussenbedrijf. Het uitgangspunt van deze games is dan ook niet zozeer commercieel succes, maar het stimuleren van psychologische processen en de verkenning van nieuwe werelden.

Tijdens het symposium Game Space as Art Space, georganiseerd door Open Haard, krijgen verschillende gastsprekers de kans om rondom een drietal thema’s (mixed reality, data & story) aan de hand van zelfgekozen materiaal te vertellen over wat hun inspireert en wat hun visie is op de verschillende thema’s.

Zo zullen de interactieve ontwerper Arne Boon en Sander van der Vegte (o.a. van Submarine) het aan de hand van het thema “story” hebben over hoe storytelling ingezet kan worden om spelers persoonlijk te betrekken bij het spelen van games.

Submarine komt later tijdens het festival nogmaals aan bod om het transmedia project Collapsus te presenteren op 27 oktober tijdens de Game-Citydag in de Verkadefabriek. Collapsus is een Best Practice van Virtueel Platform.

De manifestatie vindt plaats van van 17 september tot en met 6 november 2011. De afbeelding komt uit The Graveyard van Gentse gamemakers Tale of Tales, die ook werk laten zien op Game City.

Share

Facebook comments