Nieuws /

Games for Health Europe onderzoekt verbeteren van zorg door games

Games for Health Europe (foto: promotie)

— ​De conferentie Games for Health Europe onderzoekt op 24 en 25 oktober hoe games en simulaties gezondheid kunnen verbeteren en zorg beter betaalbaar kunnen maken.

Onderzoekers, game-ontwikkelaars en medische professionals komen samen in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam en gaan zich over deze vraag buigen tijdens een van de belangrijkste conferenties op dit gebied ter wereld. De conferentie borduurt voort op de eerste editie die werd gehouden in Boston. Aanmelden kan via de Games for Health Europe website.

Games for Health is de grootste community op dit gebied met meer dan 10.000 mensen die bijdragen aan de discussie over zorggames en simulatie. Onderwerpen waarover wordt nagedacht zijn onder andere cognitieve en emotionele gezondheid, exergaming (onder andere fitnesstoepassingen) en games voor rehabilitatie.

3910
Ranj Juf in a Box (foto: promotie)

Op de Dutch Game Awards 2011 zullen ook de Games for Health Europe awards uit worden gereikt. De tien nominaties zijn tijdens de Gamescom in Keulen bekend gemaakt. Nederlandse genomineerden zijn de Alzheimer Experience van Submarine, Juf in a Box van Ranj Serious Games en Can You Fix It? van IJsfontein.

Ook zal de Future of Health Award uitgereikt worden tijdens TedxMaastricht. Deze award levert 200.000 euro op voor de winnaar om de toepassing te gaan ontwikkelen. Tijdens de conferentie zullen de ideeen gepitcht worden.

Voor Virtueel Platform is deze conferentie aanleiding om Best Practice te verzamelen op het gebied van zorg, eerdere toevoegingen waren onder andere Wii Medic van Grendel Games, Eyewriter 2.0 van de Eyewriter Foundation en De Coupé van Lino Hellings en Yvonne Droge-Wendel.

Door een multidisciplinaire aanpak van het onderwerp, waarbij de creativiteit van game-ontwikkelaars de expertise van de medische professionals en onderzoekers ondersteunt, kunnen innovatieve nieuwe toepassingen worden bedacht. Deze aanpak werkte bijvoorbeeld ook tijdens Shared Space: Game-ontwikelaars en architecten.

Share

Facebook comments