Nieuws /

Debat: de nieuwe werkelijkheid van de creatieve industrie

Games for Health Europe (foto: promotie)

— Op 13 februari 2013 organiseren Het Nieuwe Instituut en de Boekmanstichting een debat over de creatieve industrie met o.a. Janny Rodermond, Valerie Frissen, Jeroen van Mastrigt, Gilian Schrofer, Afaina de Jong en Timo de Rijk.

Nederland krijgt de meest creatieve economie van Europa. Althans, dat hoopt de huidige regering. Er is in het afgelopen jaar veel gebeurd. Naast de benoeming van de creatieve industrie tot topsector, heeft ons land vanaf 2013 twee nieuwe – door fusies tot stand gekomen - instellingen op het gebied van creatieve industrie: Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Toch zijn er ook nog veel vragen. Zoals: welke kansen en mogelijkheden biedt de creatieve industrie eigenlijk? En wie doen eraan mee? Hebben we het over Philips, de omroepen, kunstenaars, kleine zelfstandige meubelmakers, of allemaal? Hoe worden de ambitieuze beleidsplannen omgezet naar de praktijk? Waar blijven de kunsten binnen de creatieve industrie? En hoe kunnen we bevorderen dat de diverse partijen zich betrokken voelen?

4707
Boekman 93: Creatieve Industrie

Boekman #93 over creatieve industrie

Het Nieuwe Instituut en de Boekmanstichting organiseren in het verlengde van tijdschrift Boekman #93 een debat over de creatieve industrie op woensdag 13 februari onder leiding van Valentijn Byvanck. Met bijdragen van de makers Afaina de Jong, Jeroen van Mastrigt en Gilian Schrofer en positiebepalingen van onder meer Valerie Frissen, Timo de Rijk, Paul Rutten, Harry Starren en Janny Rodermond.

Meer weten over de visies, statements, beleidsregelingen en interessante clicks en wat wat dit voor jouw sectorpraktijk kan betekenen?

Kom 13 februari a.s. naar het Het Nieuwe Instituut (Museumpark 25, Rotterdam) en praat mee met beleidsmakers, makers en fondsen over de toekomst van de creatieve industrie in Nederland.

Dit debat wordt georganiseerd in samenwerking met de Boekmanstichting.

Waar en wanneer

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. U kunt zich nog wel inschrijven voor de wachtlijst. Het debat wordt live uitgezonden via internet (livestream) op de website van Het Nieuwe Instituut via hetnieuweinstituut.nl/live.html

Woensdag 13 februari 2013
Aanvang: 14:00 - 17.00 uur
Voertaal: Nederlands
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam
Toegang: gratis

Share

Facebook comments