Nieuws /

Stimuleringsfonds organiseert What Grants Can Do #2

What Grants Can Do (foto: Architectuurfonds)

— Op 1 januari 2013 is het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie van start gegaan. Tijdens What Grants Can Do #2 op 29 januari in Pakhuis de Zwijger komen bezoekers alles te weten over het nieuwe fonds en de regelingen.

Tijdens de informatie- en inspiratiebijeenkomst in Amsterdam komen onder andere vragen over de veranderingen binnen het fonds én de positionering van het fonds in het culturele domein van de creatieve industrie ​aan bod. Verder presenteren ontwerpers en culturele instellingen inspirerende voorbeeldprojecten.

4717
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, What Grants Can Do #2

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is op 1 januari 2013 van start gegaan. Het opereert binnen de context van het cultuurbeleid en richt zich op alle ontwerpende disciplines (architectuur, stedenbouw, landschap; productvormgeving, grafische vormgeving, mode; e-cultuur en gaming).

Het Stimuleringsfonds verstrekt projectsubsidies om binnen deze disciplines de inhoudelijke kwaliteit te versterken, innovatie en cross-sectoraal werken te bevorderen en ondernemerschap te professionaliseren. Belangrijke thema’s zijn het verbeteren van de keten tussen ontwerpers/makers en opdrachtgevers/producenten en internationale marktverruiming.

Programma

De middag staat onder leiding van moderator Harry Starren, voorzitter van de Federatie Dutch Creative Industries en begint met presentaties van Janny Rodermond, directeur van het fonds, en Martijn Oskam, hoofd subsidies. Vervolgens komen instellingen aan het woord die subsidie ontvangen voor hun meerjarige programma's en is er aandacht voor crossovers.

Meer informatie over aanmelden en het volledige programma is beschikbaar op de website van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Lees ook het verslag en bekijk de videoregistratie van de eerste What Grants Can Do bijeenkomst.

Share

Facebook comments