Nieuws /

Bouw je eigen 3D-printer bij de Fablab Summer School

Orca v0.30 3D printer (Foto: Daniel Sikar)

— Ga je deze zomer niet op vakantie? Bouw dan je eigen 3D-printer bij Waag Society en leer alles over modelleren en de printer zelf.

​Deze zomer organiseert het fablab van Waag Society lessen in 3D-printen. Van het ontwerpen en programmeren van een model en het printen zelf, tot het bouwen van de eigen printer: alles wat je moet weten over 3D-printen komt aan bod.

De cursus duurt in totaal vijf dagen, van 6 tot en met 10 augustus. De eerste dag zal beginnen met een introductie over het Fablab zelf en de basics van het 3D-printen. Daarna houdt je je bezig met de basis principes van het ontwerpen van printmodellen.

De drie dagen daarna, zul je je eigen printer gaan bouwen op basis van het model Orca (RepRap Mendel). De laatste dag ga je aan de slag met je eigen printer en zullen de door jouw ontworpen modellen geprint worden. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over waar je op moet letten tijdens het printen, wat er mis kan gaan en hoe je dat ook weer oplost.

Wil je meedoen aan de Summer School, geef je dan op voor 1 augustus. Er is ruimte voor zestien deelnemers. De cursus heeft minimaal acht kandidaten nodig wil hij door kunnen gaan. De cursus kost 1650 euro (exclusief VAT) inclusief de onderdelen van de printer. Aan het eind van de cursus ga je natuurlijk wel met je eigen 3D printer naar huis! Schrijf je in via de website van Fablab Amsterdam.

Share

Facebook comments