Nieuws /

Film over het echte leven van een Indie game designer

Still uit Indie Game: The Movie (Foto: www.igtm.nl)

— De eerste Nederlandse screening van Indie Game: The Movie toont indie game designers als een nieuwe generatie rebelse artiesten die moeten strijden voor erkenning.

De film beschrijft het ontwikkelingsproces van drie games en de bijbehorende hoogte- en dieptepunten. We krijgen de creatieve, en soms obsessieve, gedachtegang van hun makers te zien.

4473
Flyer (Foto: www.igtm.nl)

We volgen ontwerper Edmund McMillen en programmeur Tommy Refenes op weg naar hun eerste, grote game release voor Xbox. Hun spel Super Meat Boy draait om een huidloze jongen die op zoek is naar zijn vriendinnetje die van pleisters is gemaakt.

We zien de onthulling van de game FEZ van developer Phil Fish tijdens PAX, een grote videogame-expo. Fish is vier jaar bezig geweest met de ontwikkeling van zijn game en er staat daarom een behoorlijke druk op deze release.

Ook krijgen we een kijkje achter de schermen bij het opzetten van een nieuwe game door Jonathan Blow. Eerder al maakte hij Braid, een van de best scorende games aller tijden.

De film Indie Game: The Movie is een onafhankelijke productie. Makers James Swirsky en Lisanne Pajot zijn verantwoordelijk voor de regie, de productie, de cinematografie, de editing en het schrijven van de film. De film is gefinancierd door community fundraisers via Kickstarter.

Vier enthousiastelingen uit de gamewereld, Zuraida (zo-ii), Liselore (lizzywanders), Peter (DGA Dev Sig) en Kitty, hebben samen met de Dutch Game Garden de film naar Nederland gehaald om mensen te inspireren. Volgens hen geeft de film inzicht in de passie en creativiteit van independent gamedesigners.

De film draait in bioscoop 't Hoogt in Utrecht en start om 19:00 uur. Kaarten zijn te koop via de Nederlandse website.

Share

Facebook comments