Nieuws /

WORM maakt tool om data terug te krijgen uit social media

Give Me My Data!

— Op 27 juli lanceert WORM een nieuwe versie van het Give Me My Data! project, dat in samenwerking met Artists in Residence Tim C. Schwartz en Owen Mundy is ontwikkeld.

Give Me My Data! geeft gebruikers de mogelijkheid om van diverse sociale netwerken je data en bestanden terug te halen. De tool is deels bedoeld als backupfunctionaliteit, maar vooral gericht op de netwerken waarin deze functies helemaal niet aanwezig zijn. Artists In Residence Tim C. Schwartz en Owen Mundy hebben de tool in WORM's moddr_lab in een nieuwe, grotere jas is gestoken.

4462Naast de lancering en een uitgebreide presentatie van de kunstenaars, geeft Walter Langelaar van WORM een introductie en overzicht van soortgelijke (kunst)werken en WORM's eerdere projecten in dit veld zoals de Web2.0 Suicide Machine. Dit laatste project is door Virtueel Platform uitgeroepen tot Best Practice.

Vervolgens zijn er presentaties van lopende projecten uit het lab waaronder Birgit Bachler's 'online social gardening' platform Talk To The Plant, the Force of Freedom (Roel Roscam Abbing en Micha Prinsen) presenteren partsba.se, en Geert Lovink vertelt over het Unlike Us initiatief. De laatste toevoeging aan het programma is een presentatie van Greenhost.nl over hun RePress project; een WordPress plugin die je website omtovert in een proxy-server tegen censuur op het internet.

Meer informatie over de avond op 27 juli via de website van WORM Rotterdam.

Share

Facebook comments