Nieuws /

Interactieve expositie toont grote hoeveelheid verzamelingen

Gullivers Verzamelingen (foto: Pet van de Luijtgaarden)

— Van 7 mei tot en met 22 juli toont DROPSTUFF.nl de verzamelingen van de zomerexpositie Gullivers Verzamelingen op schermen door het hele land. De expositie vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

In de grote hal van de Jaarbeurs in Utrecht ligt voor de tentoonstelling Gullivers Verzamelingen een berg materiaal van honderd meter lang en vijftig meter breed. Gebouwd uit kratten en steigermateriaal geeft deze materiële Gulliver ruimte aan een expositie over verzamelingen. Hij is zowel het museum als een installatie.

Interactieve expositie

DROPSTUFF.nl laat robotjes door deze gigantische installatie rijden om de bezoekers letterlijk en figuurlijk een andere kant van de collectie te laten zien.

De beelden die de robots maken zullen te zien zijn op schermen van DROPSTUFF.nl in de publieke ruimte in Utrecht, Amersfoort, Schiphol, Eindhoven, Den Haag en Breda. Je hoeft dus niet in de Jaarbeurs te zijn om de tentoonstelling te zien.

De robotjes zijn te besturen door de bezoekers van de Jaarbeurs en de mensen die de tentoonstelling op de schermen zien. Zo kun je zelf een reis maken door de wereld van Gulliver.

Initiatiefnemer Pet van Luijtgaarden stelt een groot deel van zijn eigen verzamelingen tentoon. Deze verzamelingen bevatten onder andere 40.000 aanstekers, 600 barbies en 1.500 petten.

Van Luijtgaarden wil met Gullivers Verzamelingen de materiële kant van de mens laten zien. Ook wil hij de schoonheid van de spullen laten zien, want elk object in een verzameling is toch net weer een beetje anders.

Centraal Museum

Naast de collectie van Van Luijtgaarden zullen er ook verzamelingen te zien zijn van vrijwilligers. Het Centraal Museum toont ook een deel van haar verzamelingen, waaronder toegepaste kunst en vormgeving uit de twintigste en eenentwintigste eeuw.

De tentoonstelling opent zaterdag 7 juli 2012 en is te zien en te bezoeken tot en met 22 juli 2012. Meer informatie is te vinden op de website Gullivers Verzamelingen. Hier kun je ook online tickets kopen.

Share

Facebook comments