Nieuws /

FIBER brengt (on)mogelijke werelden naar NIMk

Integration.04 (Foto: Dieter Vandoren)

— Het FIBER festival stelde een van de laatste tentoonstellingen samen op de huidige locatie van het Nederlands Instituut voor Mediakunst. Eind augustus opent deze expositie met werk van de jongste generatie uit de ontwerp- en kunstwereld.

​NIMk heeft het Amsterdamse audiovisuele netwerk festival FIBER uitgenodigd om een tentoonstelling samen te stellen die de laatste ontwikkelingen op artistiek gebied binnen hun netwerk van opkomende kunstenaars en ontwerpers.

De expositie (Im)possible Worlds is van 23 augustus tot en met 28 september te zien zijn bij Platform 2 in het gebouw van NIMk aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Expositie

4497
))))) repetition at my distance (Foto: Gabey Tjon A Tham)

(Im)possible Worlds bestaat uit een vijftal installaties die de werelden van het materiële, virtuele en digitale verkennen. Dit resulteert in nieuwe realiteiten die tastbaarheid suggereren maar toch immaterieel blijven.

De apparatuur heeft de materiële rol van intermediair tussen de (on)mogelijke werelden en de reacties van het publiek. De tentoongestelde werken zijn:

Eigen API

Het doorlopende meta-kunstproject Project Databooth van Sietse van der Meer (FIBER) en Heinze Havinga (Left Foot Media) brengt de fysieke installaties naar de virtuele wereld. Real-time data die uit de kunstwerken wordt gehaald, wordt via COSM aangeboden als datasets. Vervolgens kunnen ontwikkelaars de data weer gebruiken in volgende projecten.

(Im)possible Worlds is hiermee de eerste tentoonstelling met zijn eigen API. Verder zijn kunstenaars als Rutger Muller en Peter Kirn uitgenodigd om artistieke tools te bundelen in een speciale appgalerie.

Opening

Op 23 augustus zal de tentoonstelling feestelijk worden geopend. Tijdens de opening zal de realtime performance Integration.04 van Dieter Vandoren te zien zijn. Aux Pulse zal een optreden geven waarbij live ambient muziek gespeeld wordt op twee Nintendo DS.

Dj's Dubberdink en Fafi Fabi van FIBER zullen de avond van muziek voorzien. Er is ook de mogelijkheid om kunstenaars te ontmoeten en ze vragen te stellen. De avond begint om 18:30 en duurt tot ongeveer 23:30. Kijk op de website van NIMk of FIBER festival voor meer informatie.


Share

Facebook comments