Nieuws /

Bouw jouw ideale game bij Global Game Jam 2012

Global Game Jam Desperse (screen: globalgamejam.org)

— Global Game Jam NL, een event voor gamedesigners, wordt dit jaar van 27 tot en met 29 januari georganiseerd op vijf verschillende locaties verspreid over Nederland.

Global Game Jam NL wordt georganiseerd in samenwerking met Dutch Game Garden. Aan het evenement zullen in totaal vijf hogescholen in Amsterdam, Breda, Leeuwarden, Hilversum en Enschede meedoen. Het hele weekend staat in het teken van gamen.

Gedurende 48 uur zullen teams van game-enthousiastelingen zich storten op een game design rond een centraal thema. Dit kunnen zowel computergames als bord- of kaartspelletjes zijn. Global Game Jam hoopt dat designers door korte deadlines met innovatieve oplossingen komen.

Wanneer het weekend voorbij is moet een werkend prototype gepresenteerd worden. De uiteindelijke producten worden geüpload op de wiki van Global Game Jam waardoor ze na het festival ook te downloaden en te spelen zijn. Ook is het hierdoor mogelijk de games achteraf verder te ontwikkelen. Veel games die ontwikkeld zijn tijdens de Jam zijn uiteindelijk echt in productie genomen.

Op locatie

De deelnemers zullen gedurende het hele event op locatie blijven. Het gaat er uiteindelijk om dat deelnemers met verschillende specialisaties samenwerken om nieuwe, creatieve producten te produceren. Wat het event doet is de mogelijkheid creëren voor verschillende mensen om samen te komen en te brainstormen.

Inschrijven is nog mogelijk maar het event zit wel al bijna vol. Voor sommige steden zijn er nog wachtlijsten beschikbaar. De prijzen voor deelname verschillen per locatie, afhankelijk van wat de locatie aanbiedt.

Share

Facebook comments