Nieuws /

HOT100-dagen tijdens TodaysArt

door: Sebastiaan ter Burg

— Het Nieuwe Instituut organiseert de HOT100-dagen voor de meest getalenteerde e-cultuuralumni op 27 en 28 september tijdens TodaysArt. De talenten gaan in de HOT100 WORKSHOP aan de slag met provocerende vragen van creatieve bedrijven en culturele organisaties over systemen in crisis, en presenteren hun werk tijdens de HOT100 SHOW.

HOT100 is hét platform waarop e-cultuurtalenten zich presenteren en kennis maken met ervaren ontwerpers, makers, theoretici en potentiële opdrachtgevers uit de culturele en zakelijke sector.

Voor de jaarlijkse selectie van de HOT100 vraagt Het Nieuwe Instituut alle Nederlandse kunstacademies, universiteiten en hogescholen met een voor e-cultuur relevant curriculum om drie afstudeerders aan te dragen. Het Nieuwe Instituut selecteert vervolgens de meest talentvolle studenten: de HOT100.

HOT100 in het centrum van de macht

TodaysArt toont jaarlijks hedendaagse beeldende kunst, podiumkunst, architectuur en digitale cultuur. Dit jaar vindt het evenement jaar plaats in het voormalige kantoor van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie, waardoor de HOT100 zich in het centrum van de macht bevinden.

HOT100 WORKSHOP en HOT100 SHOW

De HOT100-dagen tijdens TodaysArt bestaat uit de HOT100 WORKSHOP en de HOT100 SHOW. Tijdens een intensieve workshop op 27 september stellen vertegenwoordigers van creatieve bedrijven, culturele organisaties en maatschappelijke sectoren de HOT100 provocerende vragen over systemen in crisis. De HOT100 zijn vervolgens aan zet om een alternatief te verzinnen. Dus niet: fix een probleem, maar: hoe kan het anders. Aan het einde van de dag presenteren de HOT100 de resultaten en is er gelegenheid tot netwerken.

Wilt u aanwezig zijn bij het netwerk- en presentatiemoment op 27 september, dan kunt u een e-mail sturen naar Flora van Gaalen, medewerker Platform bij Het Nieuwe Instituut, op f.vangaalen@hetnieuweinstituut.nl.

Op zaterdag 28 september vindt de HOT100 SHOW plaats, waar een selectie van de HOT100 hun werk aan het publiek van TodaysArt toont. De HOT100 SHOW is toegankelijke voor bezoekers van TodaysArt.

E-cultuur als emergente cultuur

E-cultuur vatten wij op als emergente cultuur: het behelst het gebied waar gewerkt, geëxperimenteerd en gespeeld wordt met de betekenis van nieuwe technische ontwikkelingen. Het omvat de disciplines uit het digitale tijdperk zoals interaction design en game design, maar ook steeds meer de digitaal-gerelateerde aspecten van disciplines als architectuur, film en mode.

Share

Facebook comments