Nieuws /

HOT100 #durftevragen zoekt naar e-cultuurvragen

Panorama HOT100 2010 (foto: Virtueel Platform)

— Virtueel Platform is voor de HOT100-dag 2012 op zoek naar grote en kleine vragen van organisaties die midden in de wereld staan, inhoudelijke ambitie hebben en zoeken naar kwaliteit.

Update 4 september

Dank voor alle inzendingen. De mogelijkheid om een vraag in te dienen is gesloten. De HOT100 gaan op 17 september aan de slag met vragen van:
Cinekid
Layar
Grrr
MuseumLAB
Fonds voor Cultuurparticipatie
Querido 
NOSop3
VPRO 
Nationale Nederlanden

Oproep

​Virtueel Platform organiseert op 17 september tijdens PICNIC 2012 voor de zesde keer de HOT100-dag. Verwacht lezingen, onmoetingen, discussies en workshops voor de meest getalenteerde alumni van e-cultuuropleidingen in Nederland.

4470

Wie zoeken we?

We zoeken creatieve bedrijven, culturele instellingen, omroepen, festivals, medialabs, kerken, startups, opleidingen of andere organisaties die een vraag of probleem op het gebied van e-cultuur willen voorleggen aan de crème de la crème van de e-cultuuralumni.

Wat voor vragen?

  • Zoek je jonge getalenteerde makers je kunnen helpen bij de vormgeving of de opstart van een nieuw project?
  • Heb je een idee waar je wel eens een aantal frisse kritische stemmen over wil horen?
  • Zoek je nieuw talent voor jouw organisatie om mee te werken? Wil je horen waar de huidige lichting afstudeerders in digitale cultuur mee bezig is?

In voorgaande jaren werden onder andere vragen behandeld van VPRO (tweede scherm), NRC (illustraties in digitale uitgaven), Dropstuff (interactie met publieke schermen), Gemeente Eindhoven (responsieve straatverlichting), museum Boymans van Beuningen (museumapps), NOSop3 (datajournalistiek), Westerpark (mobiele diensten) en het IDFA (locatieve documentaires)

Wat gaan we doen met de vraag?

Wij selecteren een aantal organisaties met urgente vragen die we graag aan de orde zien komen op deze dag. Belangrijk is dat de geselecteerde vragen zowel voor de vraagsteller als voor de HOT100-talenten een waardevolle uitkomst kunnen hebben.

3869
Werkgroep tijdens de HOT100 2011

De vragen worden van tevoren opgestuurd naar de HOT100-talenten. Op HOT100-dag wordt er rondom jouw vraag een groepje geformeerd van mensen die ermee aan de slag gaan. Verwacht kritische, stimulerende gesprekken en een goede mogelijkheid om te brainstormen, kennis te maken met talenten en te ontdekken wat je voor elkaar kunt betekenen.

Tijdens de dag leer je zeker een aantal van de slimste nieuwe alumni van dit jaar kennen. Waar gewenst en nuttig helpen we je met het organiseren van een vervolgsessie bij jouw organisatie thuis.

Wat verwachten wij van jou?

Als je een waardevol en nuttig gesprek hebt gehad met een paar van de HOT100-talenten, verwachten wij van jou dat je in ieder geval je visitekaartje met ze ruilt. We hopen ook dat je ze uitnodigt voor een vervolgsessie, voor een gelegenheid tot pitchen, of het tot het doen van een voorstel.

Interesse?

Meld jouw vraag of probleem uiterlijk maandag 1 september aan bij klaas@virtueelplatform.nl en merel@virtueelplatform.nl. Je kunt voor de HOT100 2012 geen vragen meer inzenden maar je kunt altijd contact opnemen met Klaas Kuitenbrouwer als je andere ideeën of suggesties hebt voor de HOT100.


Share

Facebook comments