Nieuws /

​Bedenk en ontwikkel games tijdens het DROPSTUFF.nl Gamecamp

Dropstuff in Venetie 2009: Studio Zesbaans

— DROPSTUFF.nl presenteert tijdens de Biënnale van Venetië in 2013 voor de vierde keer mediakunsttalent uit Nederland op publieke beeldschermen. Deze keer is er ook ruimte voor gameontwikkelaars om een game te maken die Amsterdam en Venetië met elkaar verbindt.

Tijdens de Biënnale van Venetië 2013 zal er een bijzondere verbinding tussen Amsterdam en Venetië worden opgezet. In Amsterdam wordt in 2013 het 400-jarig bestaan van de grachtengordel gevierd en in Venetië wordt voor de vijfenvijftigste keer de Biënnale georganiseerd.

De virtuele brug die tussen de twee steden wordt gebouwd, bestaat uit twee publieke schermen die via het internet en met behulp van Microsoft Kinect met elkaar worden verbonden.

Gamecamp

DROPSTUFF.nl is voor deze brug op zoek naar ontwerpers, interaction designers, mediakunstenaars en programmeurs die mee willen doen aan vierdaagse Gamecamp tijdens PICNIC 2012.

Deelnemers aan het Gamecamp worden uitgedaagd om in groepen van drie tot vijf mensen artistieke games te bedenken, te ontwikkelen en te realiseren, die gebruik maken van het idee van 'The Bridge'. Het idee is dat per groep een artistiek concept uitgewerkt wordt tot een speelbaar spel.

Ben je geinteresseerd en wil je ook helpen om artistieke games te ontwikkelen? Download dan deze PDF voor meer informatie en meld je voor 1 september 2012 aan via joost@dropstuff.nl.

Share

Facebook comments