Nieuws /

In juni workshops en masterclass bij Baltan Laboratories

Dead Drops in NYC door Aram Bartholl (foto: Aram Bartholl)

— In het kader van de Dutch Technolgy Week in Eindhoven organiseert Baltan Laboratories drie workshops over alternatieve energie en een masterclass met Aram Bartholl over offline filesharing.

4394
Baltan Laboratories

Kunstenaars, researchers, studenten en ontwerpers kunnen op 4 juni kiezen uit drie workshops over alternatieveenergie. Baltan Laboratories hoopt op deze manier nieuwe, cross-disciplinaire inzichten te verzamelen over alternatieve energie bronnen. De focus ligt zowel op wetenschap als kunst en design.

In samenwerking met Holst centre, Renewable network en de High Tech Campus Eindhoven heeft Baltan Laboratories drie verschillende workshops georganiseerd:

  • Biotricity: een workshop over elektriciteit en bacteriën met afval water als energiebron. Tijdens de workshop zal worden gekeken naar artistieke en culturele perspectieven op deze bron van energie.
  • TpED-worklab #9: een workshop vol experiment met licht, voedsel, het lichaam en elektrische energie.Als deelnemer ga je koken fuseren met design en zonne-energie.
  • Neighbourhood Satellites Energy Harvest: tijdens deze deze workshop wordt zowel praktisch en theoretisch gekeken naar de mogelijkheden van verloren energie. Hoe zou een locaal micro-power netwerk eruit zien?

Het is nog mogelijk om je op te geven voor de workshops tot en met 31 mei. Maar wees wel snel, er zijn maar maximaal 10 tot 12 plekken beschikbaar per workshop. Deelname kost 25 euro inclusief lunch en materialen. Geïnteresseerd? Stuur dan een gemotiveerde brief met je eerste en tweede keuze workshop naar Baltan Laboratories.

Masterclass: the future of offline filesharing

De huidige online samenleving breekt steeds verder in in onze privacy. Tijdens de masterclass van Baltan Laboratories, STRP en MU zal juist gekeken worden naar anonieme, offline filesharing. Wat zijn de beste manieren voor offline filesharing? En hoe zou je makkelijk anoniem iets kunnen opslaan in de publieke ruimte?

4393
Dead Drops in NYC door Aram Bartholl (foto: Aram Bartholl)

De masterclass wordt gegeven door Aram Bartholl en David Darts. Bartholl heeft met Dead Drops een netwerk op gezet over de hele wereld van verborgen USB-flashdrives voor publiek gebruik. In muren, gebouwen en stoepen zitten flashdrives verborgen waar iedereen zijn laptop aan kan koppelen en anoniem bestanden kan uploaden en downloaden. Ook kan je zelf een flashdrive ergens installeren en de locatie met foto uploaden in het netwerk.

Darts produceerde de Pirate Box, een mobiel en draadloos communicatie en filesharing netwerk. De Pirate Box kan overal neergezet worden om zo een gratis en open communicatie netwerk te creëren om via te chatten en bestand, foto's en andere digitale content te delen.

De masterclass zal plaatsvinden van 6 tot en met 8 juni. Voor 4 juni kan je je nog opgeven voor de door een gemotiveerde brief te sturen naar Baltan Laboratories. Wees wel snel want er zijn maar maximaal 20 plaatsen beschikbaar. De kosten voor de masterclass bedragen 10 euro.

Tijdens de Dutch Technology Week organiseert de Brainport regio Eindhoven een week vol presentaties, evenementen en ontdekkingsroutes over de high tech industrie. De week duurt van 1 tot en met 8 juni.

Share

Facebook comments